Cankiri’da Kyk öğrencileri Ahilik Haftası Kapsamında Esnaf...

Cankiri'da Kyk öğrencileri Ahilik Haftası Kapsamında Esnaf Ziyareti Gerçekleştirdi

11 Ekim 2024 - 11:45

Çankırı'da Öğrenciler Ahilik Haftası'nı Esnaf Ziyaretiyle Kutladı Çankırı Hacı Murat Veli KYK Öğrenci Yurdu'nda kalan öğrenciler, İl Müftülüğü Manevi Danışmanı Ali Kara ve Yurt Müdürü Orbay Yüksel eşliğinde Ahilik Haftası'nı anlamlı bir şekilde kutladı.

Geleneksel değerleri yaşatmak ve esnaflarla kaynaşmayı hedefleyen öğrenciler, çarşı merkezindeki esnafları ziyaret ederek, onlarla sıcak sohbetler gerçekleştirdi.

Ziyarette, öğrenciler, Ahilik kültürünün önemli bir parçası olan "dayanışma" ve "kardeşlik" gibi değerleri vurgulayarak, esnaflarla arasında güçlü bir bağ kurmayı amaçladı.

Gençlerin samimi ilgisi ve sıcak diyalogları, esnaflar tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı. Öğrenciler, esnafların tecrübelerinden faydalanarak, iş hayatına dair önemli bilgiler edindiler.

Aynı zamanda, Ahilik kültürü hakkında daha derinlemesine bilgi sahibi olarak, bu değerleri gelecek nesillere taşımayı hedeflediler. Yurt Müdürü Orbay Yüksel, "Öğrencilerimizin, Ahilik Haftası'nı bu şekilde kutlamaları, hem geleneksel değerlerimize sahip çıkmalarını hem de esnaflarla kaynaşmalarını sağladı.

Bu ziyaret, öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmelerine önemli bir katkı sağladı. " dedi. İl Müftülüğü Manevi Danışmanı Ali Kara ise, "Ahilik kültürü, ticaretin etik değerlerle yoğrulduğu bir sistemdir.

Öğrencilerimizin, esnaflarla bir araya gelerek bu kültürü deneyimlemeleri ve değerlerini öğrenmeleri önemlidir. " şeklinde konuştu. Ziyarette öğrencilerin esnaflara "hayırlı işler, bereketli kazançlar" dileklerinde bulunmaları, samimi sohbetlerin ve gülümsemelerin eşliğinde gerçekleşen ziyaret, Ahilik Haftası'nın ruhuna uygun bir şekilde coşku ve birliktelik içinde sona erdi.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '