Çankırı'da Aile Yapısının Güçlendirilmesi İçin Önemli Konuşmalar Çankırı İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Ailede Sorumluluk Bilinci” konulu konferans, Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi Konferans Salonunda yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesi için toplumsal farkındalık oluşturmayı amaçladı.
Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin, açılış konuşmasında Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aile müessesesine verdiği önemi vurgulayarak, “Aile, en sağlam kalemizdir.
Bu kaleyi en güçlü şekilde muhafaza etmek zorundayız. ” dedi. Müftü Şahin, ülkenin her yerinde aile yapısını güçlendirmek için yoğun çalışmalar yürütüldüğünü belirterek, dinleyicileri bu konuda hassasiyet göstermeye çağırdı.
“Bu kaleyi hep birlikte yardımlaşarak muhafaza edeceğiz” diyen Müftü Şahin, İslam dünyasında ve özellikle ülkemizde aile müessesesini hedef alan çabaların olduğunu söyledi.
“Bu sağlam kaleyi yıpratmak ve tahrip etmek için büyük maddi fonlar ayrılıyor. Özellikle Müslüman aile yapısını bozmak için her türlü şer yollara başvuruluyor.
Onun için tedbirli ve uyanık olmamız gerekiyor. ” uyarısında bulundu. Müftü Şahin'in konuşmasının ardından, Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Dr. Elif Arslan, "Ailede Sorumluluk Bilinci" konulu konferansını verdi.
Dr. Arslan, sorumluluk duygusunun önemine değinerek, "Rabbimize karşı sorumluluğumuz imanla başlar. Rabbimizin emri, ailemize olan sorumluluğumuz, onları ateşten korumaktır.
” ifadelerini kullandı. Eşlerin birbirine karşı sorumluluklarını ayrıntılı bir şekilde ele alan Dr. Arslan, adil olmak, güzel ahlak ile hareket etmek, çocukların bakımı, ibadet hayatını destekleme, evin idaresi ve helal kazanç sağlama gibi konulara değindi.
Aile bütünlüğünü korumak için bu sorumlulukların bilinçli bir şekilde yerine getirilmesi gerektiğini vurguladı. Konferansın sonunda Müftü Şahin tarafından Daire Başkanı Dr. Elif Arslan’a hediye takdim edildi.
Etkinlik, katılımcıların aile yapısının önemi ve sorumluluk bilinci konusunda bilgi sahibi olmaları ve bu konuda duyarlılık geliştirmeleriyle sona erdi.