çankırılı Hafızların Sesinden Kur’an Ziyafeti

çankırılı Hafızların Sesinden Kur'an Ziyafeti

05 Ekim 2024 - 11:45

Çankırı'da Kur'an'ın Güzelliğiyle Dolu Bir Gece: "Çankırılı Hafızların Sesinden Kur'an Ziyafeti" Çankırı İl Müftülüğü, 2024 Yılı Mevlid-i Nebi ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlamaları kapsamında unutulmaz bir etkinliğe imza attı.

4 Ekim 2024 Cuma günü, Ahmet Yesevi Camii'nde düzenlenen "Çankırılı Hafızların Sesinden Kur'an Ziyafeti", kalpleri Kur'an'ın güzelliğiyle dolduran bir geceye dönüştü.

Cuma namazı öncesinde gerçekleştirilen programda, seçkin hafızlar Kur'an-ı Kerim'in ayetlerini muhteşem bir şekilde okuyarak, dinleyicileri manevi bir yolculuğa çıkardı.

Etkinliğe katılan hafızlar arasında Hafız Mustafa Özcan Güneşdoğdu, Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam-Hatibi Hafız M. Mansur Sağır, Hafız Ahmet Demir, Çankırı Hacı Murad-ı Veli Proje Kur'an Kursu Uzman Öğreticisi Hafız Osman Uslu ve Mevlidhan Bilal Demiryürek yer aldı.

Her bir hafızın sesinden yükselen ayetler, caminin her köşesini ilahi bir melodiyle doldurdu. Programın en önemli konuşmacılarından biri de Çankırı İl Müftüsü Mehmet Şahin oldu.

Şahin, Mevlid-i Nebi Haftası'nın önemini vurgulayarak, "Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle bugün burada, Kur'an-ı Kerim'in manevi ikliminde buluştuk.

Camilerimiz sadece ibadet edilen mekanlar değil, aynı zamanda İslam'ın ilim ve irfan merkezleridir. Birliğimizin ve kardeşliğimizin simgesi olan bu kutsal mekanlarda, hafızlarımızın yürekten gelen tilavetleriyle gönüllerimiz adeta aydınlandı.

" dedi. Şahin konuşmasına devam ederek, "Kur'an-ı Kerim'in nuruyla, Peygamber Efendimiz'in (sav) rehberliğinde bir kez daha manevi bir yenilenme yaşadık.

Hafızlarımızın sesinden yükselen bu güzel tilavet, Allah'ın kelamını yeniden hatırlatarak, birlik ve beraberliğimizin kıymetini bir kez daha gösterdi.

" ifadelerini kullandı. "Çankırılı Hafızların Sesinden Kur'an Ziyafeti" programı, sadece Kur'an-ı Kerim'in güzelliğini sergilemekle kalmadı, aynı zamanda Çankırı halkını manevi bir atmosferde bir araya getirerek, birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdi.

Etkinlik, katılımcılar için unutulmaz bir deneyim oldu ve uzun süre hafızalarda kalacak bir iz bıraktı.

Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!