Denizli Müftülüğü 15 Temmuz Etkinlikleri

Denizli Müftülüğü 15 Temmuz Etkinlikleri

denizli müftülüğü 15 temmuz etkinlikleri

17 Temmuz 2024 - 12:05

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününde Şehitlik Ziyareti
Denizli’de, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Asri Mezarlık Şehitlik Ziyeretiyle başladı.
Aziz şehitler için Delikliçınar Yeni Camii Uzman İmam Hatibi Ömer Uykun ve Topraklık Cami İmam Hatibi Bekir Didin'in Kur’an-ı Kerim tilavetlerinin akabinde İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, 15 Temmuz ve tüm şehitler için dua okudu. Okunan dualara şehitlikte bulunanlar hep birlikte amin dedi.
Şehitlik ziyaretinde, Vali Ömer Faruk Coşkun, ve beraberindeki protokol üyeleri, şehit yakınları şehitlerin mezarına karanfil bırakarak dua etmesinin ardından 15 Temmuz Şehitler Meydanına geçilerek 15 Temmuz Sergisi ziyaret edilmesiyle sona erdi.

-----------------------

15 Temmuz Şehitlerine İl Müftülüğü Tarafından Mevlid-i Şerif Programı Gerçekleştirildi
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri münasebetiyle Denizli İl Müftülüğü, Delikliçınar Yeni Camii'nde 15 Temmuz şehitleri ile birlikte tüm şehitlerimizin ruhuna hediye edilmek üzere Mevlid-i Şerif programı düzenledi.
Delikliçınar Yeni Camii'nde öğle namazı öncesinde Cami görevlileri tarafından Yasin-i Şerif okunmasıyla başlayan program tekbir, kaside, ilahi, aşr-ı şerif ve mevlid-i şerif okunmasıyla devam etti.
Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun'un katılım gösterdiği program; Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu'nun Mevlid-i Şerif duasını yapmasının akabinde öğle namazını kıldırmasıyla sona erdi.
Namazdan sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle 15 Temmuz Şehitlerimiz adına lokma ve şeker ikramı yapıldı.

-----------------------

“15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” münasebetiyle, 15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe binlerce kişi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda İmam Hatip Lisesi Camii İmam Hatibi Muhammet İslam Sav tarafından Kuran-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
 Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından şehitler için dua İl Müftüsü Abdullah Pamuklu tarafından okundu.
15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanında vatandaşların ellerini açıp ‘amin’ diyerek eşlik ettiği duada Müftü Pamuklu şu niyazda bulundu:
"Ya Rabb! 15 Temmuz gecesi hainlere, zalimlere, ihanet şebekelerine karşı milletçe yekvücut olduğumuz gibi bundan sonra da bu birlik ve beraberliğimizi, huzur ve kardeşliğimizi daim eyle. Bölünüp parçalanmaktan, dağılıp bozulmaktan bizleri muhafaza eyle. Yaşadığımız bu meş’um hadiseden ders alarak milletçe birbirimize kenetlenmemizi lütfeyle Allahım! Birbirimizin varlığını kendi varlığımız, hukukunu kendi hukukumuz sayabilmeyi bizlere bahşeyle Allahım!"
Protokol konuşmaları ve sinevizyon gösterisiyle devam eden programda Denizli Müftülüğü Tasavvuf Musikisi Ekibi tarafından şiir ve kasideler okundu.
15 Temmuz Şehitler Delikliçınar Meydanı'ndaki programa Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun ile diğer protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.
Saatler 00.13'ü gösterdiğinde Denizli’de tüm camilerde selâlar okundu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a...
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı