Devlet Koruması Altındaki çocuklar Ve Gençler Bayburt...

Devlet Koruması Altındaki çocuklar Ve Gençler Bayburt Müftülüğünü Ziyaret Etti

03 Ekim 2024 - 10:25

Bayburt'ta "Hayata Köprü Sanat" Projesi ile Gençler Tarihi Keşfetti, Sanatlarını Sergiledi Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul Gönüllü Koordinatörlüğü tarafından yürütülen "Hayata Köprü Sanat" projesi kapsamında, İstanbul'dan gelen devlet koruması altındaki çocuklar ve gençler, Bayburt'ta unutulmaz bir deneyim yaşadılar.

Valimiz Mustafa Eldivan'ın eşi Hanımefendi Meltem Eldivan ve 29. dönem Meclis Başkanı Mustafa Şentop'un eşi Hanımefendi Sabriye Şentop'un da katıldığı ziyaret, Bayburt Müftülüğünde gerçekleşti.

Öğrenciler, İl Müftüsü Bayram Danacı ve eşi Aslı Danacı tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Ziyaret programına Müftü Yardımcısı Fatma Tuba Altın, İstanbul Müftü Yardımcısı Huriye Akbıyık, Türkiye Diyanet Vakfı İstanbul gönüllü koordinatörleri Meral Günel ve Fatma Bayram ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdür Yardımcısı Senem Daştan da katıldı.

"Hayata Köprü Sanat" projesi kapsamında düzenlenen gezi programı, gençlerin Bayburt'un tarihi ve turistik yerlerini keşfetmelerini sağladı. Kartal Şehit Polis Kemal Tosun Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Zeytinburnu Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan çocuklar, Bayburt'un eşsiz doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi eserleri de yakından inceleme fırsatı buldu.

Gezinin en önemli anlarından biri ise Bayburt Üniversitesi Kültür Merkezinde gerçekleşti. Gençler, "Altın Çağ" adlı tiyatro oyununu sergileyerek, sanat yeteneklerini ve duygularını izleyicilerle paylaştılar.

Oyun, hem içerdiği anlamlı mesajlarla hem de gençlerin sahnedeki performansıyla büyük beğeni topladı. "Hayata Köprü Sanat" projesi, çocukların ve gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağlamayı amaçlıyor.

Bu proje, onlara yeni yerler keşfetme, farklı kültürlerle tanışma ve sanatlarını sergileme fırsatı sunarak hayata dair umut ve özgüvenlerini artırmayı hedefliyor.

Bayburt'ta gerçekleşen bu özel ziyaret, hem gençler için unutulmaz bir deneyim hem de iki şehir arasında köprü görevi gören bir örnek oldu.

Projenin, ilerleyen dönemlerde de benzer etkinliklerle devam etmesi ve daha fazla çocuğa ulaşması bekleniyor.

Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!