Dijital Medya Okuryazarlığı Konferansı Manisa’da

Dijital Medya Okuryazarlığı Konferansı Manisa'da

Dijital Medya Okuryazarlığı Konferansı Manisa'da

17 Ekim 2024 - 00:58 - Güncelleme: 17 Ekim 2024 - 09:29

Dijital Medya Okuryazarlığı: Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü'nden Aday Din Görevlilerine Önemli Bir Konferans Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü Başkanlık Müşaviri Muhammed Cüneyd ÇİĞDEMLİ, Dini İhtisas Merkezi'nde düzenlenen bir konferansta 2. Dönem Aday Din Görevlisi Kursiyerlerine "Dijital Medya Okuryazarlığı" konusunda önemli bilgiler paylaştı.

Konferansta, günümüzde hızla gelişen dijital medya dünyasının getirdiği fırsatlar ve tehditler ele alındı. ÇİĞDEMLİ, sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte bilgi kirliliğinin ve dezenformasyonun artması, dijital ortamlarda güvenilir bilgiye ulaşmanın zorlaşması gibi konulara dikkat çekti.

Aday din görevlilerine, dijital medya okuryazarlığı becerilerinin önemini vurgulayan ÇİĞDEMLİ, şunları söyledi: "Dijital medya çağında, doğru bilgiye ulaşmak, bilgiyi analiz etmek ve yorumlamak, kritik düşünme becerilerini geliştirmek hayati önem taşıyor.

Sizler, geleceğin din görevlileri olarak bu alanda bilgili ve donanımlı olmalısınız. İnsanların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşmalarına yardımcı olmak, toplumsal huzur ve barışa katkı sağlamak için dijital medya okuryazarlığı konusunda uzmanlaşmanız gerekiyor.

" Konferansın sonunda, Aday Din Görevlisi Kursiyerleri, dijital medya okuryazarlığı hakkında önemli bilgiler edindiklerini ve bu konuda daha bilinçli bir şekilde hareket edeceklerini belirttiler.

Dini Yayınlar Genel Müdürlüğü'nün, Aday Din Görevlileri'nin eğitimine verdiği önem bir kez daha ortaya çıktı. Bu konferans, dijital medya okuryazarlığının, din görevlileri için de olmazsa olmaz bir beceri haline geldiğini bir kez daha gösterdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '