Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Selim Argun Kahramanmaraş’ta...

Diyanet Işleri Başkan Yardımcısı Selim Argun Kahramanmaraş’ta Din Görevlileriyle Buluştu

diyanet işleri başkan yardımcısı selim argun kahramanmaraş’ta din görevlileriyle buluştu

19 Eylül 2024 - 16:20

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Selim Argun Kahramanmaraş’ta Din Görevlileriyle Buluştu

 

Kahramanmaraş’ta, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selim Argun, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla düzenlenen programda din görevlileriyle bir araya geldi. Öncelikle Kapıçam Mezarlığı’nı ziyaret eden Başkan Yardımcısı Argun, burada dua ederek vefat edenlere rahmet diledi.

 

Program, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Açılış konuşmasını İl Müftüsü Abdurrahman Kotan’ın yaptığı programda, Selim Argun, “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” teması çerçevesinde katılımcılara hitap etti.

 

Başkan Yardımcısı Argun, konuşmasında eylem ve söylem arasındaki makasın giderek arttığını belirterek, bu durumun sözlerin etkisini kaybetmesine neden olduğunu vurguladı. “Peygamberimiz gibi yaşamanın önemi çok büyüktür. Sözlerimiz, yaşamımızla örtüştüğünde daha etkili olur” diyen Başkan Yardımcısı Argun, gönüllü din görevlilerinin sayısını artırma hedeflerinin altını çizdi.

 

Diyanet Başkanlığının bu temayı seçmesinin nedeni, farkındalık oluşturmak ve Peygamberimizin değerlerini yaşatmak olarak ifade eden Başkan Yardımcısı Argun, din görevlilerinin toplumda bu bilinçle hareket etmeleri gerektiğini belirtti.

 

Program, Başkan Yardımcısı Argun’a İl Müftüsü Abdurrahman Kotan ve İl Müftü Yardımcısı Mehmet Demir’in hediye takdimi sonrası son buldu.

 

Programın ardından Başkan Yardımcısı Argun, İlçe Müftüleri ile bir araya geldi. Yapılan toplantıda, yerel sorunlar ve çözümler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Ardından EDEP Platform toplantısına geçerek, din hizmetlerinin daha etkin hale getirilmesi adına çeşitli görüşmelerde bulundu. Bu toplantılar, Diyanet’in yerel düzeydeki çalışmaları için önemli bir adım olarak değerlendirildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Yozgat'de Gaziler Haftası Münasebetiyle Gülden’den Kıbrıs Gazisi Ali Ihsan Baran’a Ziyaret
Yozgat'de Gaziler Haftası Münasebetiyle Gülden’den Kıbrıs...