Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Bir Dizi Açılış...

Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Bir Dizi Açılış Için Afyonkarahisar'da Bulundu.

Diyanet Işleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Bir Dizi Açılış Için Afyonkarahisar'da Bulundu.

14 Mart 2022 - 09:10

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş bir dizi açılış için Afyonkarahisar'da bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Takva 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun açılışını gerçekleştirdi.

Afyonkarahisar’da Takva 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nun resmi açılışını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, “Kur'an kursumuzu Rabbim hayırlara vesile eylesin, çocuklarımızın burada Rabbimizi, Peygamberimizi, Kitabımızı, temel dini bilgileri en güzel şekilde öğrenmelerini nasip eylesin.” dedi.

Kur’an kursunda sınıfları gezerek minik öğrencilere oyuncak hediye eden Başkan Erbaş, çocuklarla sohbet etti ve hatıra fotoğrafı çektirdi.
 
Açılışa; TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, Afyonkarahisar İl Müftüsü Sinan Kazancı, Erkmen Belediye Başkanı Memduh Kuş, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürü Bekir Yümlü, protokol üyeleri, iş insanları, hayırseverler, öğrenci velileri ve davetliler katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afyonkarahisar’da Bir Hayırsever Tarafından İnşa Edilen Hacı Mehmet Sayın Camii’nin Resmi Açılışını Gerçekleştirdi.

Başkan Erbaş, açılışta yaptığı konuşmada, “Hacı Mehmet Sayın Camii’nin açılışını gerçekleştiriyoruz, Rabbimiz cemaatini bol eylesin. Rabbim içerisinde hem ibadet edenlerin hem dinimizi öğrenen gençlerin sayısını arttırsın.” dedi.
Açılışa Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, milletvekilleri, caminin yapımını üstlenen Sayın Ailesi, Rektörler, TDV 2. Başkanı İhsan Açık, protokol üyeleri, STK temsilcileri, İl Müftüsü Sinan Kazancı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afyonkarahisar’da Türkiye Diyanet Vakfınca yapılan TDV Kitap Kahve’nin resmi açılışını gerçekleştirdi.

Erenler Mahallesi’nde bulunan TDV Kitap Kahve’nin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, kitap kahvenin açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bilginin, hikmetin, ilmin, irfanın kaynağı kitapların bulunduğu bir yerin açılışında olmak hakikaten mutlulukların en güzelidir. Hele de bu mutluluğu gençlerle birlikte paylaşmak daha da mutlu olmamızı sağlamaktadır.” dedi.

Başkan Erbaş, gençlerle birlikte istikbale yürümeyi planladıklarını ifade ederek, kitap kahvelerin, kitap evlerinin, kitap fuarlarının açılmasının da bu açıdan çok önemli olduğunu söyledi.

Açılışa, Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, AKÜ Rektörü Mehmet Karakaş, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik,  hayır sahibi Mahmut Araç, TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, İl Müftüsü Sinan Kazancı, iş insanları, vatandaşlar ve üniversite öğrencileri katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Diyanet Gençlik Merkezinin açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı açılışa gelişinde gençler karşıladı. Başkan Erbaş, Afyonkarahisar Diyanet Gençlik Merkezinin hayırlı olması temennisinde bulunarak, açılış kurdelesini kesti.

Haftanın yedi günü çeşitli faaliyetlerin yapıldığı Gençlik Merkezi açılışına, Vali Gökmen Çiçek, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Rektör Mehmet Karakaş TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, İl Müftüsü Sinan Kazancı ve çok sayıda genç katıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Afyonkarahisar’da engelli vatandaşlar için özel olarak oluşturulan Engelsiz Kur’an Kursunun açılışını gerçekleştirdi.

Diyanet İşleri Başkanlığının engelli vatandaşlara yönelik çalışmalarının daha da artacağı müjdesini veren Başkan Erbaş, “Çünkü siz bizim için çok önemlisiniz. Engelli kardeşlerimizin dini hayatları da bizi çok ilgilendiriyor. Hepimiz Rabbimizin huzurunda eşitiz. Dolayısıyla engelli kardeşlerimize de bu konuda hizmet etmekle yükümlüyüz. Bunun için işte bu içinde bulunmuş olduğumuz Kur’an kursu ne büyük bir kazanım. Maddi, manevi katkısı olan herkesten Allah razı olsun. Biz sizlerle ilgili bundan sonra daha güzel neler yapabiliriz, hep bunun müzakeresini yapacağız. Bunun istişaresini yapacağız. Bununla ilgili stratejiler geliştireceğiz.” ifadelerini kullandı.

Kursiyer Kübra Saltık duygularını ifade etti.
Kursiyerlerden yüzme ve koşuda Türkiye dereceleri olan görme engelli Kübra Saltık, kurstaki tüm kursiyerler adına bir konuşma yaptı.
Saltık, konuşmasında şunları söyledi:
“İsmim Kübra Saltık, yüzde 90 görme engelliyim. 3 yıldır Kur'an kursumuza geliyoruz. Görme engelli arkadaşlarımızla braille alfabesi öğrendik.Çok az gördüğüm için ekranım var, materyalim var. Onunla birlikte tek tek harfleri büyüterek okuyorum. Belki benim için günde 2-3 sayfa oluyor ama çok şükür hatim yaptım. Rabbim, devletimize, milletimize zeval vermesin. Yasada pozitif ayrımcılığımız var ve biz burada pozitif ayrımcılığı kat be kat görüyoruz Sayın Başkanım. Bunu nasip eden Rabbime şükürler olsun. Hanife Hocama, İsmail Hocama, Sayın Müftüme arkadaşlarımın sözcüsü olarak hepsinin adına çok teşekkür ederim. Burada hocalarımız, işitme engelli çocuklarımıza, gençlerimize, görme engelliler ile otizmlilerimize her daldan engelli grubumuza hitap ediyor. Burası bizim evimiz, ailemiz gibi, güvendeyiz. Tatlı dilleri, güler yüzleri yeter. Biz buraya  gelip alıştırmalar yapıyoruz. Biz sizden memnunuz, Allah da sizden memnun olsun inşallah.” ifadelerini kullandı.


Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Erişebilirlik Belgesi verilen Engelsiz Kur’an Kursu erkek, kadın ve 4-6 yaş olmak üzere 3 ayrı kurstan oluşmakta. Kursta, işitme, görme, bedensel, hafif zihinsel, ortopedik engelli, down sendromlu ve otizmli bireylere yönelik eğitim verilmekte. Kurs, engelli gruplarının her birine yönelik ayrı ayrı sınıflar, sosyal etkinlik alanları, konferans salonu, kütüphane gibi geniş bir alana sahip. Kursta ayrıca engelli bireyler ve ailelerine yönelik manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri de yürütülmekte, hem yüz yüze hem de çevrimiçi cami engelli buluşması programları yapılmaktadır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x