Diyarbakir’da Diyanet Işleri Başkanlığı Koordinesinde...

Diyarbakir'da Diyanet Işleri Başkanlığı Koordinesinde "mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası" ülke Genelinde çeşitli Etkinliklerle Kutlanıyor.

diyanet işleri başkanlığı koordinesinde "mevlid-i nebi ile camiler ve din görevlileri haftası" ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

20 Eylül 2024 - 12:15

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" ülke genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Bu kapsamda Bismil İlçe Müftülüğünce "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferans düzenlendi.

İl Müftüsü Celal Büyük, Bismil’de "Hz. Peygamber ve Şahsiyet İnşası" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
Bismil İlçe Müftülüğü Salonu’nda Kur’an Kerim tilaveti ile açılışı gerçekleştirilen programa Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan Mevlid-i Nebi sinevizyonu ile devam edildi.
Ardından Bismil İlçe Kaymakamı Recep Hasar Açış konuşmasını, Bismil İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu selamlama konuşması yaptı.

İl Müftüsü Büyük, “Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından Mevlid-i Nebi Haftası, Camiler ve Din görevlileri haftasının ana temasını "Hz. Peygamber ve şahsiyet inşaası" konulu bir konuşma yaptı. Hz Peygamber Efendimiz kısa bir zaman zarfında cehalet asrını nasıl bir saadet asrına dönüştürdü. Bu dönüşümü nasıl sağladı ve bu dönüşüm esnasında camilerimizin, mescitlerimizin yeri nedir? Bu sene Mevlidi nebi vesilesiyle bunları konuşacağız. Zira her geçen gün hepimizin Hz. Peygamberin ortaya koymuş olduğu şahsiyetli insana özellikle de şahsiyetli mümin modeline ihtiyacımız var.” dedi.

Konferans, İl Müftüsü Celal Büyük'e yapılan hediye takdimi ile sona erdi.

Konferans’a, Bismil Kaymakamı Recep Hasar, Bismil Cumhuriyet Başsavcısı Enes Kocakale, İl Müftü yardımcıları Mehmet Sani Akın ve Mehmet Demir, Bismil İlçe Müftüsü Dr. Enver Polatoğlu, Çınar İlçe Müftüsü Abdulhalık Ocakhanoğlu, Bismil Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Mehmet Salih Sayar ve çok sayı da vatandaş katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a...
Istanbul Valiliği Gaziler Günü Onuruna Yemek Programı Düzenledi
Istanbul Valiliği Gaziler Günü Onuruna Yemek Programı Düzenledi