Diyarbakır’da Hüsn-i Tilavet Kursu Mezunları Ödüllendirildi

Diyarbakır'da Hüsn-i Tilavet Kursu Mezunları Ödüllendirildi

22 Ekim 2024 - 12:15

Diyarbakır'da Hüsn-i Tilavet Kursu Mezunlarına Sertifikaları Verildi: "Kur'an'ı Güzel Okumayı Öğrenmek Çok Önemli" Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nde 6 ay süren "Hüsn-i Tilavet Hizmet İçi Eğitim Kursu" tamamlandı.

Kur'an kursu ve cami hizmetlerini yürüten personelin bilgi ve becerilerini geliştirmeyi amaçlayan kursa katılan din görevlilerine, Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük tarafından sertifikaları verildi.

Dini Yüksek İhtisas Merkezi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören, duygusal anlara sahne oldu. Kur'an-ı Kerim'i güzel bir eda ile okumayı öğrenen din görevlileri, aileleri ve meslektaşları arasında mutluluklarını paylaştılar.

Törende açılış konuşmasını yapan Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Dr. Bahadır Opus, kursta katılımcıların gösterdikleri özveriden ve elde ettikleri ilerlemeden bahsetti.

Opus, "Bu kursun amacı, sadece Kur'an'ı güzel okumayı öğrenmek değil, aynı zamanda din görevlilerinin Kur'an'ı daha iyi anlamalarına ve çevrelerine daha etkili bir şekilde ulaşmalarına yardımcı olmaktır.

" dedi. İl Müftüsü Celal Büyük ise konuşmasında, "Hüsn-i tilavet, Kur'an-ı Kerim'i anlamak ve yaşamak için olmazsa olmazdır. Bu kurs, din görevlilerimizin Kur'an'ı güzel bir şekilde okuma ve anlayışlarını geliştirmelerine katkı sağladı.

Sizleri canı gönülden tebrik ediyor, hayatınızın her alanında başarılarınızın devamını diliyorum. " ifadelerini kullandı. Törende ayrıca, kursiyerlerin Kur'an okuma performanslarını sergiledikleri bir sinevizyon gösterimi ve Hüsn-i Tilavet kursu kursiyerlerinden oluşan ilahi korosunun sahne aldığı müzik dinletisi yer aldı.

Törene, Merkez ilçe müftüleri, eğitim görevlileri, kursiyerler ve aileleri katıldı. Katılımcılar, törenin ardından birbirleriyle sohbet ederek, yeni bilgilerini ve tecrübelerini paylaştılar.

**Hüsn-i Tilavet Kursunun Önemi:** Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Hüsn-i Tilavet kursları, din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim'i güzel bir şekilde okuma ve anlama yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Bu kurslar, din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim'i daha etkili bir şekilde okuyarak cemaate aktarmalarına ve Kur'an'ın mesajlarını daha iyi anlamalarına yardımcı oluyor.

Bu tür kursların, dini hizmetlerin kalitesini artırması ve din görevlilerinin Kur'an-ı Kerim'i daha iyi bir şekilde okuması ve anlamaları yoluyla toplumun manevi gelişimine katkı sağlaması bekleniyor.

Uşak Öğrencileri
Uşak Öğrencileri "Orman Benim" Projesiyle Çevreyi Temizledi