Duzce’de “ 100 Hafız 100 Hatim “ Ve “ Hafızlık Merasimi...

Duzce'de “ 100 Hafız 100 Hatim “ Ve “ Hafızlık Merasimi “

“ 100 hafız 100 hatim “ ve “ hafızlık merasimi “

07 Kasım 2023 - 12:25

“ 100 Hafız 100 Hatim “ ve “ Hafızlık Merasimi “

Düzce İl Müftülüğü tarafından “ Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri “ münasebetiyle 30 Hafızın merasimi ve tüm şehitlerimiz için “ 100 Hafız 100 Hatim “ programı gerçekleştirildi.

Büyük Camii’de öğle namazı öncesi Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Aydın Hafız Hasan Erkek Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan 30 hafızın yetişmesinde emeği geçen Kur’an kursu öğreticilerine, öğrencilerin ailelerine ve yetişmelerinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Sonrasında kürsüye gelen Düzce Valisi Selçuk Aslan şöyle konuştu;

“ Cumhuriyetin 100. Yılı Etkinlikleri dolayısıyla İl Müftülüğünü “ 100 Hafız 100 Hatim ve Hafızlık Programı “ nı düzenledikleri için tebrik ediyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşundan günümüze kadar tüm şehit ve gazilerimizi hayırla yad ediyorum.

1000 yıldır ilahi kelimetullah uğruna İslam sancağını dalgalandıran ve hala da günümüzde de bir aydır yaşanan zulme 2 milyar İslam dünyası içinde gür bir şekilde sesi çıkan bu aziz milletimizin yaşadığı toprakların hafız bereketinden eksik olmamasını yüce Allahtan niyaz ediyorum “ ifadelerini kullandı.

Emekli İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar’ın duası sonrası hafızların belgelerinin verilmesi ve katılımcılara yapılan ikramla program sona erdi.

Programa Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, kurum amirleri, sivil toplum kuruşları, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a Hayırlı Olsun Ziyareti
Karabük Kadem Il Temsilciliği’nden Müftü Ali Erhun’a...
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri
Balikesir'da 2025 Yılı Hac ön Kayıt Ve Kayıt Yenileme Işlemleri