Düzce’de Esnaflar Kur’an Öğreniyor

Düzce'de Esnaflar Kur'an Öğreniyor

Düzce'de Esnaflar Kur'an Öğreniyor

22 Ekim 2024 - 12:25

Düzce'de Esnaflar Kur'an'la Buluşuyor: 3 Yıldır Devam Eden Proje Binlerce Kişiye Ulaşıyor Düzce Müftülüğü tarafından hayata geçirilen "Düzceli Esnaflar Kur'an Öğreniyor" projesi, üç yıldır devam eden faaliyetleriyle Düzce'de büyük bir ilgi görüyor.

Proje, esnaflar başta olmak üzere 7'den 77'ye her yaştan erkeğe kısa sürede Kur'an okuma imkanı sunuyor. Projede, 2006 yılından beri Türkçe öğreniminde kullanılan "Ses Temelli Cümle Eğitimi" yöntemi uygulanıyor.

Bu yöntem sayesinde kursiyerler, sadece sekiz saatlik bir eğitimle Kur'an-ı Kerim okumayı öğreniyor. Bu da projenin en önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Düzce İl Müftüsü Osman Aydın, projenin çalışma hayatından dolayı Kur'an öğrenme fırsatı bulamayan esnaf, akademisyen, memur, amir, işçi, emekli ve diğer yetişkin erkeklere ulaşma konusunda büyük önem taşıdığını vurguladı.

Düzce İl Müftülüğü Fevzi Çakmak Mahallesi Çok Amaçlı Eğitim Merkezi'nin eğitim alanı olarak kullanılması, hedef kitleye ulaşmayı kolaylaştırıyor.

Aydın, projeyi hayata geçiren Eğitim Uzmanı Necmettin Kuzu'ya üç yıldır gece gündüz demeden eğitim vermeye devam ettiği için teşekkür etti.

Projede eğitimcilik yapan Necmettin Kuzu ise "Düzceli Esnaflar Kur'an Öğreniyor" projesinin büyük bir açığı kapattığını ifade etti. Kuzu, ilkokullarda kullanılan Ses Temelli Cümle Eğitimi yöntemiyle üç yıldır 365 kişinin başlangıç düzeyi Kur'an-ı Kerim okumayı öğrendiğini belirtti.

Kuzu, projenin Düzce İl Müftülüğü bünyesinde verilmesi, derslerin akşam saatlerinde yapılması ve kısa sürede Kur'an okuma imkanı sağlaması gibi özellikleriyle büyük ilgi gördüğünü, randevu usulüyle kayıt yapıldığını ve her ay 20 kişilik gruplar halinde eğitim verildiğini söyledi.

Şu ana kadar 23 grubun eğitimini tamamladığını belirten Kuzu, projenin Düzce'de Kur'an öğrenme konusunda önemli bir adım olduğunu vurguladı.

"Düzceli Esnaflar Kur'an Öğreniyor" projesi, sadece Kur'an-ı Kerim öğretimiyle sınırlı kalmıyor. Her ders sonu mini sohbet, günlük genel sohbetler, yardım faaliyetleri, umre faaliyetleri, esnaf kaynaşması ve aylık hatim okuma gibi etkinlikler de düzenleniyor.

Bu etkinlikler, kursiyerlerin birbirleriyle iletişim kurmalarına, sosyalleşmelerine ve dini bilgilerini pekiştirmelerine olanak sağlıyor. Düzce Müftülüğü'nün "Düzceli Esnaflar Kur'an Öğreniyor" projesi, Düzce'de dini eğitim konusunda önemli bir boşluğu dolduruyor.

Proje, kısa sürede Kur'an okumayı öğrenme imkanı sunması ve sosyal etkinlikleriyle katılımcılara keyifli ve faydalı bir deneyim yaşatmasıyla öne çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uşak Öğrencileri
Uşak Öğrencileri "Orman Benim" Projesiyle Çevreyi Temizledi
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes