Duzce’de Gençler “cami-gençlik Buluşması”nda Bir Araya...

Duzce'de Gençler “cami-gençlik Buluşması”nda Bir Araya Geldi.

16 Ekim 2024 - 12:25

Düzce'de Gençler "Cami-Gençlik Buluşması"nda Bir Araya Geldi Düzce'de "Mevlid-i Nebi ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası" kutlamaları kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi.

Şehit Murat Demir Mahallesi Gölcükbaşı Camii'nde düzenlenen "Cami-Gençlik Buluşması"na yaklaşık 100 genç katıldı. Düzce İl Müftülüğü organizasyonunda gerçekleştirilen buluşmada, gençlerin İslam dinine ve değerlerine daha yakından tanışmaları hedeflendi.

Programda İl Müftüsü Osman Aydın ve Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kenan Karagöz, gençlerle bir araya gelerek önemli konuşmalar yaptı.

İl Müftüsü Osman Aydın, gençlerin İslam dininin temel ilkelerini ve Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) hayatını daha iyi anlamaları gerektiğini vurguladı.

Aydın, gençleri camilere daha sık gelmeye ve dini faaliyetlere katılmaya davet etti. Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Kenan Karagöz ise gençlerin günümüz dünyasındaki zorluklar karşısında İslam dininin rehberliğini nasıl kullanabilecekleri konusunda bilgiler verdi.

Karagöz, gençlere İslam'ın barış, merhamet ve adalet mesajlarını hatırlattı ve hayata pozitif bir bakış açısıyla yaklaşmalarını teşvik etti.

Program, İl Müftü Yardımcısı Hasan İzmirli'nin yaptığı dua ve pilav ikramı ile sona erdi. Gençler, programın sonunda cami bahçesinde sohbet ederek ve yeni arkadaşlıklar kurarak keyifli vakit geçirdiler.

Bu etkinlik, gençlerin dini değerlere yakınlaşmalarına ve cami ile daha güçlü bir bağ kurmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenlendi. Düzce İl Müftülüğü, gençlerin manevi gelişimine katkıda bulunmak için benzer etkinlikleri düzenlemeye devam edeceğini açıkladı.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '