Duzce’de Gençlerle Sabah Namazı Buluşması

Duzce'de Gençlerle Sabah Namazı Buluşması

11 Ekim 2024 - 12:25

Gençler Sabah Namazıyla Buluştu: "İlk Işık, İlk Dua" Gençlerin maneviyatlarını güçlendirmeyi ve dini hayatlarına aktif bir şekilde katılımlarını teşvik etmeyi hedefleyen anlamlı bir etkinlik, İlahiyat Fakültesi Uygulama Camii'nde gerçekleşti.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Gençlerle Sabah Namazı Buluşması", gençlerin sabah namazına olan ilgisini artırmak ve onları dini değerlerle buluşturmak amacıyla planlandı.

Etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetinin dingin ve huzurlu atmosferiyle başladı. Dinleyiciler, yüreklerine işleyen ayetlerin sesine kulak vererek manevi bir yolculuğa çıktı.

Sabah namazının huşu içinde eda edilmesinin ardından, Vaiz Latif Saygın'ın rehberliğinde tesbihat (zikir) yapıldı. Zikir, iç huzurunu arayan gençlerin kalplerine ferahlık ve dinginlik kattı.

İl Müftü Yardımcısı Hasan İzmirli'nin gençlere yönelik etkileyici sohbeti, etkinliğin en önemli bölümlerinden biri oldu. İzmirli, namazın önemini, gençlik döneminde dini değerlere sahip çıkmanın anlamını ve manevi hayatın insan hayatındaki yerini açıklayarak gençlerin dikkatini çekti.

Program, İl Müftü Yardımcısı İzmirli'nin yaptığı dua ile son buldu. Etkinliğe katılan tüm gençler, manevi bir şölen yaşamış olmaktan duydukları mutluluğu ve huzuru dile getirdiler.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından ikram edilen sıcak çorba, gençlere keyifli bir veda oldu. Etkinlik, gençlerin dini hayatlarına aktif bir şekilde katılımlarını sağlamak ve manevi değerlere sahip çıkmalarına katkı sağlamak amacıyla düzenli olarak devam edecek.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '