Duzce’de Okullarda "peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası"...

Duzce'de Okullarda "peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası" Konulu Konferanslar Düzenlendi.

09 Ekim 2024 - 12:25

Peygamberimizin Öğretileri Gençliklerle Buluştu: 33 Okulda Konferanslar Düzenlendi 2024 yılı Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın coşkusu, ortaöğretim okullarını da kapsayan anlamlı etkinliklere sahne oldu.

33 farklı okulda düzenlenen "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferanslar, gençlerin Hz. Muhammed'in (sav) hayatını, öğretilerini ve örnek kişiliğini daha yakından tanımalarına imkan sağladı.

Konferanslar, alanında uzman akademisyenler, din görevlileri ve eğitimciler tarafından verildi. Dinamik ve etkileşimli sunumlar, Hz. Muhammed'in (sav) hayatının önemli anlarını, peygamberlik misyonunu, insanlık için getirdiği evrensel değerleri ve ahlak ilkelerini ele aldı.

Ayrıca gençlerin sorularına yanıt bulunarak, konuya dair merak edilenler aydınlatıldı. Etkinliğin amacı, gençlerin Peygamberimizin (sav) örnek kişiliği ve öğretileriyle şekillenen güçlü bir karaktere sahip olmalarını sağlamak, toplumsal değerlere bağlı, vicdanlı ve erdemli bireyler olarak yetişmelerini teşvik etmekti.

Konferanslarda, Hz. Muhammed'in (sav) şefkat, merhamet, dürüstlük, adalet, sabır gibi değerlerin nasıl hayat bulduğu, günümüz insanına nasıl örnek olabileceği vurgulandı.

Öğrencilerden gelen olumlu geri bildirimler, etkinliğin hedeflenen amacına ulaştığını gösterdi. Gençler, konferansların kendilerine Hz. Muhammed'in (sav) hayatını ve öğretilerini daha derinlemesine anlama fırsatı sağladığını, karakter gelişimlerine katkı sunduğunu ifade etti.

Bu özel haftalarda düzenlenen "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" konulu konferanslar, sadece bilgi aktarımının ötesinde, gençlerin manevi gelişimlerine ve topluma faydalı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '