Duzce’de "şehirlerin Kalbi Camide Buluşalım"

Duzce'de "şehirlerin Kalbi Camide Buluşalım"

07 Ekim 2024 - 12:25

Düzce'de Gençlik, Camide Bir Araya Geldi: "Şehirlerin Kalbi Camide Buluşalım" Programı Düzce İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen "Şehirlerin Kalbi Camide Buluşalım" programı, gençlerin dini ve kültürel değerlere olan bağlılığını pekiştirmeyi amaçladı.

İlahiyat Camii'nde gerçekleşen program, Hafız Hasan Şen Erkek Kur’an Kursu ve Nurettin Bilgin Erkek Kur’an Kursu öğrencilerinin okuduğu Fetih Suresi tilavetiyle başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Osman Aydın, gençlerin toplumun geleceği olduğunu vurgulayarak, caminin birlik ve beraberlik merkezi olmasının önemini belirtti.

Aydın, programın gençlerin birbirleriyle kaynaşmasına ve din eğitimlerini pekiştirmelerine olanak sağlamasını hedeflediğini ifade etti. Düzce Gençlik İlahi Korosu'nun seslendirdiği ilahiler ve şiirler dinleyenleri duygulandırdı.

Düzce Diyanet İzcileri Grubu ise "Siyonizm" temalı bir sunumla gençleri bilinçlendirmeye çalıştı. Programda ayrıca, İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İdris Şengül, günün anlam ve önemine dair bir sohbet gerçekleştirdi.

Şengül, gençleri dinin temel prensipleri ve İslam'ın insanlığa sunduğu mesajlar konusunda bilgilendirdi. Akşam ve yatsı namazları, hafız gençlerin imametinde kılınırken, program İl Müftü Yardımcısı Hasan İzmirlinin şehitler ve mazlumlar için yaptığı dua ile sona erdi.

Programın sonunda, Gölcükbaşı Camii Derneği tarafından katılımcılara pilav ikramı yapıldı. "Şehirlerin Kalbi Camide Buluşalım" programı, gençlerin dini değerlere olan bağlılığını pekiştirmenin yanı sıra, onların sosyalleşmelerine ve birlik duygusunu geliştirmelerine olanak sağladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sinop'ta şehirlerimizin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz
Sinop'ta şehirlerimizin Kalbi Camilerimizde Buluşuyoruz
Trabzon'da Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı
Trabzon'da Peygamber Efendimiz ve Şahsiyet İnşası Konferansı