Duzce’de Regaib Kandili Dualarla Kutlandı.

Duzce'de Regaib Kandili Dualarla Kutlandı.

regaib kandili dualarla kutlandı.

12 Ocak 2024 - 12:25

Düzce İl Müftülüğü tarafından, ilimizin tüm camilerinde “Regaip Gecesi” münasebetiyle “Kandil Programları” düzenlendi.

Yatsı namazı öncesi düzenlenen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Programlarda, Kur’an-ı Kerim tilavetleri yapıldı, salavatlar getirildi, ülkemiz, Filistin ve İslam alemi için dualar edildi.

Üç ayların birinci kandili olan Regaip Kandili münasebetiyle Büyük Camii'nde düzenlenen Kandil Programına İl Müftüsü Osman Aydın katıldı.

Akşam namazından sonra başlayan program, din görevlileri ve Osman Kuyumcu Anadolu İmam-Hatip Lisesi’nde eğitim gören öğrenciler tarafından okunan Kur'an-ı Kerim, Mevlid-i Şerif, ilahiler, tekbir ve salavatlarla başladı.

Ardından program İl Müftüsü Osman Aydın’ ın “Regaib Kandilinin Önemi” konulu sohbeti ile devam etti.

Müftü Osman Aydın sohbetinde “Bizleri bir kez daha mübarek 3 aylar manevi mevsimine kavuşturan Rabbimize hamdolsun.

Bu gece Regaip Kandili yani rağbet gecesidir. Bizim rağbetimiz bizleri sonsuz nimetlerle donatan yüce Allah'a olmalıdır.

Bu gece tövbelerin kabul edildiği kıymetli bir zaman dilimidir. Tahrim suresi 8. ayette biz inanan kullarına şöyle seslenmektedir ‘Ey iman edenler içtenlik ve kararlılık içinde Allah'ı Tevbe edin’. Bu gece çok çok tövbe edelim ibadet edelim ve bir nefes muhasebesi yapalım. Geçen yıl aramızda olup da bu yıl olmayan yakınlarımızı düşünerek hayatımızın geri kalanında daha daha dikkatli olalım.

Gecemiz mübarek olsun. Allah Recep ve Şaban ayını hakkımızda hayırlı kılsın bizleri Ramazan ayına kavuştursun” ifadelerini kullandı.

Program Osman Aydın’ ın yaptığı dua ve kıldırdığı yatsı namazıyla sona erdi.

Programlar kapsamında Düzce Belediyesi ve hayırseverler tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Kırklareli’de Ilk Defa Hafızlık Icazet Merasimi Yapıldı.
Tunceli'de Hac Başvuru Süreleri Uzatıldı