Duzce’de Umreciler Dualarla Uğurlandı.

Duzce'de Umreciler Dualarla Uğurlandı.

17 Ekim 2024 - 12:25

Düzce'den Kutsal Topraklara Umre Yolculuğu Başladı: Dualarla Uğurlanan Kafile, Kudüs ve Mazlumlar İçin Dua Etmeye Vadetti Düzce'den kutsal topraklara umre ibadetini yerine getirmek üzere yola çıkan kafile, duygusal bir törenle uğurlandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla düzenlenen yolculuk öncesinde, Cedidiye Camii önünde kalabalık bir topluluk bir araya geldi. Törenin açılışında Kur'an-ı Kerim tilaveti okundu, ardından ilahiler ve tekbirler yükseldi.

Salavat ve telbiyelerin eşlik ettiği atmosferde, umreciler heyecanlı ve dualarla dolu bir yolculuğa hazırlanıyordu. İl Müftüsü Osman Aydın, umrecilere hitap ederek "Gücü yeten insanlara, Beytullâh'ı ziyâret etmek Allah'ın bir emridir" ayetini hatırlattı.

Aydın, "Bu heyecanlı yolculukta sizlere kolaylıklar diliyorum. Kutsal topraklarda başta Filistin, Lübnan ve diğer mazlum İslam beldeleri için dualar etmenizi istiyorum.

İbadetleriniz makbul, dualarınız kabul olsun" dedi. Müftü Aydın'ın konuşmasının ardından İl Müftü Yardımcısı Talha Demirkaya'nın yaptığı dua ile umreciler dualarla uğurlandı.

Kafile, kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirerek, dualarında Filistin, Lübnan ve mazlum İslam coğrafyalarını unutmayacağını belirterek, Türkiye'ye ve Düzce'ye huzur ve bereket getirecek bir yolculuk yapmaya hazırlanıyor.

Umreciler, kutsal topraklarda ibadetlerini yerine getirmenin yanı sıra, İslam dünyasının sorunlarına dikkat çekerek, barış ve huzur için dua edeceklerini vurguluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '