Düzce’den Umreciler İçin Hazırlık Semineri

Düzce'den Umreciler İçin Hazırlık Semineri

Düzce'den Umreciler İçin Hazırlık Semineri

05 Ekim 2024 - 12:25

Düzce'den Kutsal Topraklara Gidecek Umreciler İçin Hazırlık Seminerleri Düzenlendi Düzce İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı Umre Organizasyonu kapsamında kutsal topraklara gidecek olan 86 umreci için "Umre Hazırlık Kursu Eğitim Seminerleri" düzenledi.

Seminerler, umrecilerin ibadetlerini daha bilinçli ve anlamlı bir şekilde yerine getirmelerini sağlamak amacıyla gerçekleştirildi. İl Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen seminer, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

İl Müftüsü Osman Aydın, seminerde yaptığı konuşmada umre ibadetinin önemine değinerek, "Sizler şimdi duaların kabul edildiği kutsal topraklara yola çıkmak için hazırlanıyorsunuz.

Kur'an-ı Kerim'de de 'Eğer duanız olmasaydı Rabbim size niçin değer versin' ayeti kerimesinde belirtildiği gibi Rabbimizin değer verdiği kullar olmak için dua etmeliyiz.

Bu mübarek yolculuğunuzda daha çok dua etmeli, bundan önceki hatalarınızdan ders almalıyız. Duaların kabul edildiği topraklarda Filistin'e, Lübnan'a ve tüm İslam coğrafyasına dua etmenizi istiyorum.

" dedi. Seminerde, İl Müftü Yardımcısı Yavuz Horoz "İbadet Bilinci ve Umre Menasiki" konulu bir ders verdi. Horoz, umre ibadetinin nasıl yapılacağı, ibadet sırasında dikkat edilmesi gereken hususlar ve ibadetin manevi boyutu hakkında bilgiler paylaştı.

Şube Müdürü Cengiz Akça ise "Temel Sağlık Bilgileri" konulu bir sunum gerçekleştirerek, umreciler için önemli sağlık bilgileri ve yolculuk sırasında alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.

Seminerin son bölümünde ise İl Vaizi Gülay Sözbir "Kadınlara Özgü Konular" başlıklı bir dersle umreciler için özel bilgilere yer verdi. Sözbir, kadınların umre ibadeti sırasında dikkat etmesi gereken hususlar, giyim kuşam ve ibadet yerlerindeki davranışlar hakkında önemli bilgiler paylaştı.

Seminere katılan umreciler, aldıkları bilgilerden memnun olduklarını ve kutsal topraklara daha hazırlıklı bir şekilde gitmeyi hedeflediklerini belirttiler.

Düzce İl Müftülüğü yetkilileri ise umrecilere bu özel yolculuklarında her zaman destek olmaya hazır olduklarını ifade ettiler.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!