Elazig’da 15 Temmuz Etkinlikleri

Elazig'da 15 Temmuz Etkinlikleri

15 temmuz etkinlikleri

19 Temmuz 2024 - 12:50

Elazığ Valiliği tarafından belirlenen program çerçevesinde düzenlenen 15 Temmuz etkinlikleri devam ediyor.

 

Bu kapsamda; 15 Temmuz ve tüm şehitlerimiz için Elazığ Müftülüğü tarafından İzzet Paşa camiin’de organize edilen programda Mevlid-i Şerif ve hatim duası okundu.

 

15 Temmuz hain darbe ve işgal girişiminin 8. Yıldönümü vesilesiyle düzenlenen mevlit programı öğle namazı öncesi icra edildi.

 

Cami görevlileri tarafından okunan Mevlid-i Şerif’in ardından İl Müftüsü İrfan Üstündağ; “15 temmuz ruhu” konulu sohbet verdi.

 

İl Müftü Yardımcısı Tayyip Tüz tarafından il geneli cami görevlileri ve Kur’an Kurslarında okunan hatimlerin duası yapıldı.

 

 

Programın ardından Elazığ Müftülüğü ve Vakıflar İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara lokum ve şeker ikramı yapıldı.

 

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA ŞEHİTLİKLER ZİYARET EDİLDİ


Elazığ'da 15 Temmuz demokrasi zaferinin 8'inci yıl dönümünde şehitlikler ziyaret edilidi..


15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde Elazığ'da çeşitli programlar düzenlendi. Bu çerçevede ilk olarak il protokolü ve vatandaşlar tarafından Harput şehitliği ziyaret edildi. Sara Hatun Camii İmam Hatibi Emrullah Demirbağ'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İl Müftüsü İrfan Üstündağ'ın dua etmesiyle devam etti.

Daha sonra GarnizoN ve İcadiye şehitliklerinde kabir ziyareti gerçekleştirilerek karanfil bırakıldı.

 

Programa Vali Doç. Dr. Ömer Toraman, AK Parti Elazığ Milletvekili Prof. Dr. Erol Keleş, Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 8. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tamer Atay, Cumhuriyet Başsavcısı Aşkın Yeğin, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İl Emniyet Müdürü Adnan Karayel, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Murat Evren  İl Müftüsü İrfan Üstündağ ile siyasi partilerin temsilcileri, kurum ve kuruluşların yetkilileri ve şehit yakınları katıldı.

 

 

15 TEMMUZ ETKİNLİKLERİ

 

Elazığ valiliği tarafından 15 Temmuz demokrasi ve milli birlik günü programı düzenlendi.

 

Elazığ İl Müftülüğü, TDV ve TDV kadın kolları görevlileri ve gönüllüleri olarak İl Müftüsü İrfan Üstündağ Öncülüğünde programlara katılım sağladı.

 

15 Temmuz Demokrasi meydanında yapılan programda İl Müftü yardımcısı Özer Cömert tarafından okunan Kur’an-ı Kerim tilavetinden sonra İl Müftüsü Üstündağ Şehitler için dua etti.

 

İrfan Üstündağ; İlahi Yarabbi! Rahmetine, merhametine ve mağfiretine sığınarak huzurunda bir araya geldik. El açtık yoktan var eden, varlığından haberdar eden Allah’ım!

 

 

Ya Rabbel alemin 15 temmuz gecesi dinimiz milletimiz ezanımız ve bayrağımız için kendi canlarını tankların önüne atarak silahlara karşı koyarak ve bu şekilde şehit olan kardeşlerimize sen rahmetinle muamele eyle, bu uğurda yola çıkıp gazi olan kardeşlerimize dünyanın ve ahiretin hayrını ve güzelliklerini nasip eyle

 

 

Ya Rabbi! Okunan hatm-i şerifleri dergâh-ı izzetinde kabul eyle! Hasıl olan sevabı Peygamber efendimize, aline ve ashabına hediye ediyoruz, vasıl eyle Allah’ım!

 

Bedir’den Malazgirt’e, Çanakkale’den İstiklal Harbine, 15 Temmuz’dan bu güne din ü devlet mülk ü millet rızaenlillah uğruna canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizin rahmet-i Rahman’a kavuşmuş kahraman gazilerimizin ruhlarına hediye ediyoruz, ulaştır Allah’ım! Hayatta olan gazilerimize sağlık sıhhat ve huzur ihsan eyle.

 

Bu hatimleri okuyan, yapılan duaya amin diyen kardeşlerimizin geçmişlerine hediye ediyoruz vasıl eyle Allah’ım!

 

Ya Rabbi! Vatanımızı ve milletimizi her türlü bele ve musibetten, fitne ve fesattan, yeryüzü ve gökyüzü afetlerinden muhafaza eyle.

 

Birliğimizi ve beraberliğimizi daim eyle Allah’ım!

 

Vatanımızın güvenliği, milletimizin huzuru için mücadele eden şanlı ordumuza ve kahraman güvenlik güçlerimize yardım eyle Allah’ım!

Sana inandık, sana güvendik, sana tevekkül ettik. Bizleri sensiz, sahipsiz, kimsesiz, çaresiz bırakma Allah’ım!

 

Dünyanın değişik yerlerinde başta Filistin olmak üzere sıkıntı içerisinde olan kardeşlerimize imdat eyle zafer nasip eyle Amin! Şeklinde duada bulundu.

 

Programda Elâzığ Müftülüğü Tasavvuf korosu konser verdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a...
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı