Erbaş, Kahramanmaraş’ta Kur’an ve İslami İlimler...

Erbaş, Kahramanmaraş'ta Kur'an ve İslami İlimler Mezunlarını Kutladı

Erbaş, Kahramanmaraş'ta Kur'an ve İslami İlimler Mezunlarını Kutladı

22 Ekim 2024 - 16:20

Kur'an'ı Anlama ve İslami İlimler Mezuniyet Töreni'nde Başkan Erbaş: "Kur'an, Hayat Rehberimizdir" Kahramanmaraş'ta düzenlenen "Kur'an'ı Anlama ve İslami İlimler Mezuniyet Töreni"nde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur'an'ı anlamak ve yaşamanın önemini vurguladı.

Törende, Kahramanmaraş Onikişubat Müftülüğü tarafından düzenlenen "Kur'an'ı Anlama Programı"nın meyvelerini topladıklarını belirten Başkan Erbaş, "İşte meyvelerini görüyoruz.

Zaten Kur’an ezberlemekten maksat O’nu anlamak ve yaşamak değil midir?" dedi. Başkan Erbaş, Kur'an'ın hayat rehberi olduğunu ve insanları karanlıklardan aydınlığa çıkardığını ifade ederek, "İnsanları karanlıklardan aydınlığa çıkarılmasını sağlamak için Kur’an’ı önce anlamamız gerekir ona göre yaşamamız gerekir.

" diye konuştu. Diyanet İşleri Başkanlığının yatılı Kur'an kurslarında 85 bin öğrencinin hafızlık yaptığını ve her yıl 15 bine yakın mezunun icazetname aldığını söyleyen Başkan Erbaş, hafızlığın Allah'ın en büyük mucizesini zihne ve gönüle yerleştirmek anlamına geldiğini belirtti.

Başkan Erbaş, İslami ilimler eğitimi alan hafızları da tebrik ederek, onların geleceğin alimleri olacağını ve Diyanet İşleri Başkanlığının her zaman onlara destek olacağını ifade etti.

Törende, şehit Piyade Astsubay Çavuş Mehmet Ali Horoz'un vasiyeti üzerine Nijerya'da açılan su kuyusunun maketini şehidin babası Kalender Horoz ve annesi Ayşe Horoz'a takdim eden Başkan Erbaş, şehidin vasiyetini yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Muhyiddin el-Karadaği, Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü İsmail Bakan, Diyanet İşleri Başkanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürü Bünyamin Kahraman, Katar Hayır Derneği Başkan Yardımcısı Ahmed Yusuf Fahri, öğrenciler, aileleri ve vatandaşlar katıldı.

**Haberin Özgünleştirilmesi:** * Haber, Başkan Erbaş'ın konuşmasını daha ayrıntılı bir şekilde aktarıyor. * "Kur'an'ı Anlama Programı" ve şehidin vasiyetinin yerine getirilmesi gibi önemli noktalara odaklanılıyor.

* Törene katılan diğer önemli isimler de haberde yer alıyor. * Haberin sonuna, Başkan Erbaş'ın şehidin ailesine yaptığı ziyaret ve yaptığı konuşmalar da eklendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uşak Öğrencileri
Uşak Öğrencileri "Orman Benim" Projesiyle Çevreyi Temizledi
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes