Eskişehir’de Şahsiyet İnşası Konferansı

Eskişehir'de Şahsiyet İnşası Konferansı

30 Eylül 2024 - 13:20

Eskişehir'de Hz. Muhammed'in Örnek Kişiliği ve Şahsiyet İnşası Konusu Merkezde: Mevlid-i Nebi Haftası Kutlamaları Eskişehir İl Müftülüğü, İslam aleminin sevgili Peygamberi Hz. Muhammed'in doğumunun yıldönümü olan Mevlid-i Nebi Haftası'nı ve Din Görevlileri Haftası'nı anlamlı etkinliklerle kutlamaya devam ediyor.

Bu kapsamda, "Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası" başlığıyla düzenlenen konferans, Eskişehir Dini İhtisas Merkezi'nde büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Konferans, Yunus Emre İlahi Korusu'nun canlı ve duygusal ilahileriyle başladı. İlahiler, Hz. Muhammed'in hayatını ve mesajlarını anlatan bir atmosfer yarattı.

Ardından, İl Müftüsü Muharrem Gül, açılış konuşmasında Mevlid-i Nebi Haftası'nın önemine değindi. Gül, Peygamberimizin örnek kişiliğinin her zaman insanlığa rehberlik ettiğini ve bugün de yaşantımızda yol gösterici olduğunu vurguladı.

Konferansın ana konuşmacısı ise Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Abdurrahman Akbaş oldu. Akbaş, Hz. Muhammed'in kusursuz ahlakını, adil ve merhametli kişiliğini, toplumsal barışa verdiği önemi ve şahsiyet inşasındaki rolünü derinlemesine analiz etti.

Konuşmasında, Peygamberimizin hayatının her yönünün bugün de insanlar için örnek teşkil ettiğini, özellikle gençlerin karakter gelişiminde büyük bir etkiye sahip olduğunu vurguladı.

Konferansın ardından, Din Görevlileri Haftası kapsamında düzenlenen yarışmalarda dereceye girenler ödüllendirildi. Erkekler kategorisinde hafızlık ve Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmalarında dereceye girenler, ödüllerini Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Abdurrahman Akbaş, İl Müftüsü Muharrem Gül ve Dini İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Keleş'in elinden aldı.

Kadınlar Kur'an-ı Kerim'i güzel okuma yarışmasında dereceye girenler ise ödüllerini İl Müftü Yardımcısı Berrin Erdoğan'dan aldı. Program, İl Müftüsü Muharrem Gül'ün Abdurrahman Akbaş'a hediye takdimi ve katılımcıların toplu hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Konferans ve ödül töreni, katılımcılarda Hz. Muhammed'in örnek kişiliği ve şahsiyet inşası konusunda derin bir etki bıraktı. Eskişehir İl Müftülüğü, bu anlamlı etkinliklerle Mevlid-i Nebi Haftası'nı ve Din Görevlileri Haftası'nı coşkulu bir şekilde kutlamış oldu.

Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!