Gaziantep’de 227 Hafızımız Için “hafızlık Icazet...

Gaziantep'de 227 Hafızımız Için “hafızlık Icazet Merasimi” Düzenlendi

12 Ekim 2024 - 13:30

Gaziantep'te 227 Hafız Mezun Oldu: Geleceğin Işığı Gaziantep'te düzenlenen görkemli bir törenle 227 hafız, Kur'an-ı Kerim'i ezberleme yolculuğunu tamamladı.

Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen Hafızlık İcazet Merasimi, şehrin manevi atmosferini yükselterek, geleceğe umutla bakmayı sağladı.

Program, Barbaros Hayrettin Paşa Camii İmam-Hatibi Alpcan ÇELİK, Hacı Bayram Camii Baş İmam Hatibi Ahmet KARALI ve Beylerbeyi Camii İmam-Hatibi Ekrem ÖZTÜRK'ün Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Hafız öğrencilerimizin tekbir ve salavatlar eşliğinde salona girmesi, yakınları başta olmak üzere tüm katılımcılarda derin bir duygusal etki yarattı.

Kur'an Kursu öğrencileri için hazırlanan sinevizyon gösterimi sonrası, protokol konuşmaları başladı. İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, açış ve selamlama konuşmasında, "Bugün Gaziantep için çok özel ve çok müstesna bir gün.

227 hafızımızın hafızlık icazet merasimi için bir araya geldik, mutluyuz. Hamdolsun salonlara sığmayan hâfızlarımız yetişiyor. Cenabı Hakk’ın bir insana lütfedeceği en büyük nimetlerden bir tanesi hiç şüphesiz Kur’an’a hafız olmaktır, Kur’an’ın hafızı olmaktır.

Bu büyük bir şeref ve büyük bir nimettir. Bizler inanıyoruz ve biliyoruz ki hafızlık Kur’an-ı ezberlemenin yanı sıra, ahlaki ve manevi açıdan olgunlaşma çabasıdır.

Bu yavrularımız hafızlıklarıyla Ulumu İslamiye’ye giriş yaptılar. Bundan sonra inşallah geleceğin hafız muallimi, hafız mühendisi, doktoru, müftüsü olacaklar ve böylelikle ailelerinin ve hepimizin iftihar ettiği hayırlı nesiller olacaklar inşallah.

Cenab-ı Hak yavrularımızı çıktıkları bu mukaddes yolculukta muvaffak eylesin. Hafızlarımızı yetiştiren hocalarımızı tebrik ediyor, öğrencilerimize destek olan anne babalarına, hafızlık eğitimini maddi-manevi destekleyen hayırseverlerimize gönülden şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali AKPINAR, "Kur'anı Okuma, Anlama ve Hayat Rehberi Edinme" konulu bir konuşma yaparak, Kur'an'ın hayatın her alanında rehberlik etme rolünü vurguladı.

Gaziantep Valisi Kemal ÇEBER ise konuşmasında, "Sizler gibi bende çok mutluyum. Her biriniz gibi bende çok gururluyum ve onurluyum. Her biriniz gibi bende geleceğe daha bir güzel, daha bir umutlu ve daha bir aydınlık bakıyorum.

Çünkü bu manzara bana hem hafızlıklarını tamamlayarak, hem de okullarına devam ederek, derslerini ihmal etmeden kendilerini geleceğe hazırlayan çok güzel bir nesil yetiştiğini gösteriyor.

Buradan hafızlarımızı tebrik ediyor ve muvaffakiyetler diliyorum" diyerek, genç hafızların geleceğe dair umut ve güvenini dile getirdi. Konuşmaların ardından hafızların kısa sureleri tilavet etmesi, Reîsü'l-kurrâ Mustafa DEMİRKAN'ın yaptığı dua ile salonda manevi bir atmosfer yaşandı.

Programa Gaziantep Valisi Kemal ÇEBER, Reîsü'l-kurrâ Mustafa DEMİRKAN, Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali AKPINAR, İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zehra ÜNAL, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet TAHMAZOĞLU, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir ÖZTEKİN, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri, Kurum Amirleri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Program sonunda, protokol üyeleri tarafından hafızlara icazet ve başarı belgeleri ile hediyeler takdim edildi. 227 hafızın mezuniyeti, Gaziantep'in manevi değerlerine olan bağlılığının ve genç nesillerin geleceğe dair umutlarının bir göstergesi olarak kabul edildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '