Gaziantep’de Ingiliz Vatandaşı Emıly Müslüman Oldu

Gaziantep'de Ingiliz Vatandaşı Emıly Müslüman Oldu

ingiliz vatandaşı emıly müslüman oldu

10 Ağustos 2024 - 13:30

Müslüman olmak istediğini belirterek Müftülüğümüze başvuran İngiltere vatandaşı Emıly için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Müftülüğümüzde düzenlenen Merasimde Kelime-i Şehadet getiren Emıly , Müslüman oldu.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, “Siz İslam'ı hak din olarak kabul ettiniz ve Müslüman oldunuz. Bizlerde burada ikrarınıza şahit olduk, mübarek olsun. Siz şimdi İslam'a göre hayatınızda bütün günahlardan arınmış, tertemiz yepyeni bir sayfa açtınız. Müslüman olduğunuz andan itibaren, geçmiş günahlarınızı Allah Teâlâ'nın bağışladığını yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim bildirmekte ve Peygamber efendimiz (s.a.v) müjdelemektedir. Allah hayırlara vesile etsin" dedi. Müslüman olan Emıly'e İhtida belgesini veren İl Müftümüz, İslam dininin temel esasları hakkında da bilgiler verdi.

Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Emıly “Emine” ismini aldı. Dua ile tamamlanan merasimin sonunda İl Müftümüz Dr. Hüseyin HAZIRLAR, İhtida Belgesini takdim ederek, Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından Kur’an-ı Kerim ve meali ile Aile İlmihali hediye etti.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası