Gaziantep’te 100. Yıl Şenliği: Çocuklar Kur’an ve Eğlenceyle...

Gaziantep'te 100. Yıl Şenliği: Çocuklar Kur'an ve Eğlenceyle Buluştu

Gaziantep'te 100. Yıl Şenliği: Çocuklar Kur'an ve Eğlenceyle Buluştu

16 Ekim 2024 - 13:30 - Güncelleme: 16 Ekim 2024 - 15:44

Diyanet'in 100. Yılında Çocuklar İçin Unutulmaz Şenlikler Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 100. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen "Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" programı, Gaziantep'te renkli anlara sahne oldu.

Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün planladığı program, hafız öğrencileri ve 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencileri için ayrı ayrı etkinlikler ile hayat buldu.

Gaziantep Üniversitesi Mavera Kongre ve Sanat Merkezi, Kur'an Kurslarında eğitim gören hafız öğrencilerine ev sahipliği yaptı. Nizip Kültür Merkezi ise 4-6 yaş Kur'an Kursu öğrencilerinin heyecanına tanıklık etti.

Her iki etkinlik de Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı ve katılımcıları coşkuyla karşıladı. Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR, İl Müftü Yardımcıları, Şahinbey İlçe Müftüsü Mehmet ARSLANER, Şehitkamil İlçe Müftüsü Abdullah BEKİROĞLU, Nizip İlçe Müftüsü Selahattin ÖZÇELİK, Şube Müdürleri, Hafız Öğrenciler, 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğrencileri ve velileri, şenliklere yoğun ilgi gösterdi.

"100. Yılda 100 Şenlikte Buluşuyoruz" programı, çocukların yüzünü güldüren bir dizi etkinlikle devam etti. Tiyatro Sanatçısı Hüseyin GONCAGÜL ve ekibi, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Çocuk İlahileri ve Kukla gösterileriyle sahne aldı.

Çocukların büyük bir ilgiyle izlediği bu gösteriler, şenliğe unutulmaz anlar kattı. İl Müftüsü Dr. Hüseyin HAZIRLAR, etkinliğin sonunda Hüseyin GONCAGÜL ve ekibine teşekkür ederek, onlara hediyeler takdim etti.

Şenlik boyunca gözlenen coşku ve mutluluk, Diyanet'in çocuklara verdiği önemi ve 100. yılını kutlamanın anlamlı bir şekilde gerçekleştiğini gözler önüne serdi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması