Gazze Üzerine Dekan Pişgin’den Konferans

Gazze Üzerine Dekan Pişgin'den Konferans

Gazze Üzerine Dekan Pişgin'den Konferans

16 Ekim 2024 - 00:15

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Dekanı Pişgin, Akademi Merkezi'ni Ziyaret Etti ve Aday Din Görevlilerine Konferans Verdi Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Pişgin, Antalya'da önemli bir dizi etkinliğe imza attı.

Pişgin, öncelikle Akademi Merkezi Müdürü Adnan Gedikoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında, iki kurum arasında işbirliği olanakları ve ortak projeler geliştirilmesi konuları ele alındı.

Pişgin daha sonra, II. Dönem Aday Din Görevlilerine "Gazze Üzerine Düşünceler" başlıklı bir konferans verdi. Konferansta, Gazze'nin tarihsel ve güncel önemi, bölgedeki siyasi ve insani sorunlar, İsrail-Filistin çatışmasının dini boyutu gibi konular ele alındı.

Pişgin, konuşmasında Gazze'nin yaşadığı sıkıntıları ve uluslararası kamuoyunun konuya gösterdiği ilgisizliği eleştirirken, aday din görevlilerine bu konuda hassas olmaları ve toplumu bilinçlendirme konusunda sorumluluk almaları çağrısında bulundu.

Programa Kepez İlçe Müftüsü Mehmet Ersöz ve Muratpaşa İlçe Müftüsü İshak Göksel de katılarak, Prof. Dr. Pişgin'e desteklerini sundular.

Aday din görevlileri, konferansta ilgiyle dinledikleri Pişgin'in sunumundan oldukça etkilendiklerini dile getirdiler. Konferansın, Gazze konusuna olan farkındalıklarını artırdığı ve bölgeyle ilgili daha detaylı bilgi edinmelerine olanak sağladığı belirtildi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması