Gençlik İçin Bir Araya Gelindi: Van’da Çalıştay

Gençlik İçin Bir Araya Gelindi: Van'da Çalıştay

18 Ekim 2024 - 00:55

Van'da Gençlik Çalıştayı: Geleceğin İnşası İçin Paydaşlar Bir Araya Geldi Van İl Müftülüğü'nün ev sahipliğinde düzenlenen gençlik çalıştayı, geleceğin inşasında gençlerin rolünü ve ihtiyaçlarını masaya yatırdı.

Paydaş kurumların temsilcilerinin katıldığı toplantıda, gençlerin karşı karşıya kaldığı sorunlar, potansiyelleri ve geleceğe yönelik beklentileri ele alındı.

Çalıştaya, İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık başkanlığında; Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemil Göya, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Candan, Abdülhakim Arvasi Dini İhtisas Eğitim Merkezi Müdürü Remzi Yarba, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Din Öğretimi Şube Müdürü Muhammed Karakaya, İl Müftü Yardımcıları Abdullah Erkan Çok ve Melike Seyitoğlu Özkan, İpekyolu İlçe Müftüsü Fatih Tavlaşoğlu, Tuşba İlçe Müftüsü Dr. Emrah Demirtaş, Edremit İlçe Müftüsü Mahmut Durmuş ve İlahiyat Fakültesi Akademisyenleri katıldı.

Toplantıda, gençlerin eğitim, istihdam, sosyal yaşam, din ve maneviyat gibi konulardaki ihtiyaçları ve sorunları detaylı olarak ele alındı. Özellikle gençlerin eğitimde karşılaştığı zorluklar, meslek seçimi sürecindeki belirsizlikler, istihdam olanaklarına erişimde yaşanan engeller ve sosyal hayata katılımlarını etkileyen faktörler üzerinde yoğunlaşan bir tartışma yaşandı.

Çalıştayda ayrıca, gençlerin potansiyellerinin ortaya çıkarılması, yeteneklerinin geliştirilmesi ve toplumsal hayata aktif katılımlarının sağlanması için neler yapılabileceği üzerinde fikir alışverişinde bulunuldu.

Gençlerin gelecek vizyonlarını şekillendirecek projelerin geliştirilmesi, gençlik merkezlerinin etkin bir şekilde kullanılması ve gençlere yönelik eğitim programlarının zenginleştirilmesi gibi konular da masada yer aldı.

Toplantı sonucunda, gençlerin sorunlarına çözüm odaklı yaklaşımların geliştirilmesi ve bu konuda paydaş kurumlar arasında iş birliğinin güçlendirilmesi gerektiği konusunda ortak bir görüş birliğine varıldı.

Van'ın geleceği için gençlerin potansiyellerini harekete geçirmek ve onları toplumun aktif birer parçası haline getirmek için çalışmaların devam edeceği vurgulandı.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '