Giresun’da 4-6 Yaş Kur’an Kursu öğreticilerine Seminer

Giresun'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu öğreticilerine Seminer

28 Eylül 2024 - 14:00

Giresun'da 4-6 Yaş Kur'an Kursu Öğreticileri İçin Kapsamlı Eğitim Semineri Düzenlendi Giresun İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın eğitim programı çerçevesinde, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında görev alan öğreticiler için önemli bir "Hizmet İçi Eğitim Semineri" düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen seminer, il genelinden gelen Kur'an kursu öğreticilerinin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Açılış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Özlem Gülbe, seminerin amacını ve önemini vurguladı. Gülbe, "Bu seminerle, 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarında görev alan öğreticilerimizin alana yönelik formasyon bilgilerini geliştirmeyi, bu yaş grubuna özel eğitim teknikleri ve pedagojik yaklaşımlar konusunda donanımlarını güçlendirmeyi hedefliyoruz.

" dedi. Gülbe ayrıca, 4-6 yaş Kur'an kurslarında çocukların gelişim düzeyine uygun eğitim verildiğinin altını çizerek, "Çocuklarımızın eğlenceli ve interaktif yöntemlerle Kur'an-ı Kerim ile tanışmalarını, aynı zamanda sevgi, saygı, yardımlaşma gibi temel değerleri öğrenmelerini sağlıyoruz.

Kurslarımızda, çocukların şekil yönünden harfleri tanımaları ve Kur'an-ı Kerim ile ilk tanışmalarını sağlamak amacıyla temel eğitimler veriliyor.

" şeklinde konuştu. Seminerde, Giresun Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Hüseyin Algur, Dr. Halil İbrahim Özasma ve Dr. İlhan Tetik ile Ankara İl Müftülüğü Psikolojik Danışmanı Seher Coşkun tarafından sunumlar gerçekleştirildi.

Uzmanlar, 4-6 yaş grubu çocukların öğrenme ve gelişim özelliklerine odaklanan sunumlarında, bu yaş grubuna özel eğitim teknikleri, oyun tabanlı öğretim yöntemleri, dikkat çekici ve yaratıcı eğitim materyallerinin kullanımı, çocukların duygusal ve sosyal gelişimine yönelik etkinlikler, Kur'an-ı Kerim eğitiminde doğru yöntemler ve çocuklara yönelik pedagojik yaklaşımlar gibi konuları ele aldı.

Seminer, Kur'an kursu öğreticilerinin bilgi ve deneyimlerini artırmayı, çocukların Kur'an-ı Kerim eğitimini daha etkili ve verimli bir şekilde almalarını sağlamayı amaçlayan interaktif bir eğitim ortamında gerçekleşti.

Giresun İl Müftülüğü, 4-6 yaş grubu Kur'an kursu öğreticilerine yönelik bu gibi eğitim programlarını düzenlemeye devam edeceğini ve Kur'an kursu öğreticilerinin mesleki gelişimlerini destekleyeceğini belirtti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı