Bölgesel Çalışma Projesi’yle din hizmetinde etkinlik ve verimlilik artacak. İl Müftüsü Muhittin Oral, din görevlilerinin tüm mahallelerde dezavantajlı gruplar başta olmak üzere genç, yaşlı ve esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek vatandaşın derdiyle dertleneceğini belirtti.
Giresun Müftüsü Muhittin Oral, Merkez’de bulunan her mahallede din hizmetlerinin daha verimli hale gelmesi, vatandaşların dini bilgiye sahih kaynaklardan ulaşması için ‘Bölgesel Çalışma Projesi’ni başlatacaklarını ifade etti.
Giresun Müftülüğü Ocak ayı Personel Toplantısı vaiz, murakıp, imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinin katılımıyla Müftülük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı’nın mevzuatlarıyla ilgili bilgilendirme yapılarak topluma daha iyi hizmet verilmesi için gerçekleştirilecek çalışmalar istişare edildi.
DİN GÖREVLİLERİNE EĞİTİM
İl Müftüsü Muhittin Oral, din görevlilerinin din eğitimi ve din hizmetinde daha nitelikli ve daha kaliteli hizmet üretmesi için Giresun Merkez’de bulunan 5 bölgede her ay toplantı gerçekleştirileceğini belirtti.
Proje kapsamında müftü yardımcıları, müdürler, vaizler ve murakıplardan oluşan bölge sorumlularının katılacağı toplantılarda her ay okunan bir kitap mütalaa ve müzakere edilerek imam hatip, müezzin kayyım ve Kur’an kursu öğreticilerinin bilgi birikimine katkı sağlanacak. İrşat faaliyetlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve kurumsal aidiyet duygularının pekiştirilmesi için kadın vaizler tarafından din görevlilerinin eşlerine yönelik aile programları gerçekleştirilecek. Ayrıca mahallelerde gerçekleştirilen irşat hizmetleri ve faaliyetler değerlendirilecek.
DİN GÖREVLİLERİ HERKESİN KAPISINI ÇALACAK
Din görevlilerinin görev yaptıkları mahallelerde 7’den 70’e herkese ulaşacağını ifade eden İl Müftüsü Oral, “Derdiniz Derdimiz Olsun Projesi’yle gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerin yanı sıra taziye meclislerinde ve nikah meclislerinde vatandaşlarımızın yanında olacağız. Esnaf ziyaretleri gerçekleştirip, gençlerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi için programlar düzenleyip, sosyal ve sportif faaliyetlere de ağırlık vereceğiz. Paydaş kurumlar iş birliğiyle topluma din hizmetinin en iyi şekilde ulaştırılması için din görevlilerimizle birlikte azami gayret göstereceğiz”dedi.
GENÇLERE DEĞER
Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine bağlı, medeniyet perspektifine sahip bir şekilde yetişmelerine katkı sunmak ve gençlik çalışmalarına ivme kazandırmak için çalışacaklarını belirten Müftü Oral, “Her hocamız yıl içerisinde 10 gençle ilgilenecek. Sohbet, söyleşi, kitap günleri, yemekli toplantı, gezi programları, yarışmalar gibi dini/sportif/sanatsal/sosyal etkinlikler düzenleyecektir.”dedi.
NİKAH MECLİSLERİ
Aile ve evlilik okulu programlarıyla evlenecek çiftlere nikah öncesi bilgilendirme yapılacağını belirten Müftü Oral,“Nikahı yapılacak çiftlere Aile bilinci, ahlakı ve değerleri hakkında 12 derslik eğitim verilecek. Nikahtan üç ay sonra vaizelerimiz yeni evlenen çiftleri evlerinde ziyaret ederek aile kurmak kadar aileyi korumanın önemini anlatarak varsa sorunların çözümü için yardımcı olacaklar. Bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonrada İl Merkezi’nde nikahı kıyılan çiftlere ‘Ailem Seti’ ve ‘Yuva Kurmak Aile Olmak’ kitabı hediye olarak verilecektir.”ifadelerine yer verdi.
TAZİYE MECLİSLERİ
İl Müftüsü Oral, vatandaşların acılarının paylaşılması için cenaze evlerine ilk 3 gün taziye ziyaretleri gerçekleştirileceğini ifade ederek, “İl Müftülüğü idarecileri, vaizler, imam-hatipler, müezzinler ve Kur’an kursu öğreticileri Kuran tilaveti ve irşat hizmetleri desteği sağlayarak uygun zamanlarda aileleri ziyaret edecekler. Yıl sonunda gerçekleştirilen ziyaretler rapor haline getirilecektir.”ifadelerini kullandı.
ESNAF ZİYARETLERİ
Mahallelerdeki esnaflara yönelik ziyaretler gerçekleştireceklerini belirten Müftü Oral, “Esnafa hayırlı işler temennisinde bulunacağız. Kur’an öğretimi dersleriyle esnaf dostlarımızın duasını alıp, vekaletle kurban kampanyalarına destek ve zekât için rehberlik yapacağız.”değerlendirmelerinde bulundu.
PAYDAŞ ÇALIŞMALAR
Hafızlık müessesesinin nesilde nesile aktarılması için kurumlar arası çalışmalar yapıldığını belirten İl Müftüsü Oral şunlara yer verdi, “İmam hatip ortaokulunda proje hafızlık, üniversitede ise hafızlık takip programları uygulanıyor. İslami İlimler Fakültesi ve İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin mesleki yeterlilik kazanması için camilerde tatbikat uygulamaları gerçekleştirilecek. İmam Hatip ortaokulunda Kur’an, lise de ise Arapça yeterliliğinin artırılmasını hedefliyoruz. Dini ilimlerde yeterlilik için ise ilahiyat hocalarıyla iletişim içinde olacağız.”