Giresun’da Müftü Akkuş’un Acı Günü

Giresun'da Müftü Akkuş’un Acı Günü

20 Ekim 2024 - 14:00

Giresun Eski İl Müftüsü'nün Kızı Sümeyye Hilal Yöndem'in Veda Töreni: Dua ve Gözyaşlarıyla Anıldı Giresun'un eski İl Müftüsü Necati Akkuş'un sevgili kızı Sümeyye Hilal Yöndem, yaşamını yitirerek sevenlerini derin bir hüzne boğdu.

Yöndem'in cenazesi, bugün Bulancak ilçesinde bulunan Sarayburnu Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Tören, Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay'ın taziye dilekleriyle başladı.

Kılıçbay, "Müftü Necati Akkuş hocamızın kıymetli kerimesi Sümeyye Hilal Yöndem'e Allah'tan rahmet, kederli ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Mekanı cennet, makamı ali olsun. " diyerek duygularını dile getirdi. Samsun emekli İl Müftüsü Veysel Çakı'nın Yöndem'i anlatan dokunaklı konuşmasının ardından, Müftü Akkuş, gözleri yaşlı bir şekilde kızının cenaze namazını kıldırdı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Vaizi Peyami Güngör de, Yöndem'in ruhuna dua okuyarak, onu ebedi istirahatine uğurladı. Yöndem'in naaşı, törenin ardından Gülyalı, Ayrılık Mahallesi'ndeki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müftüsü Selami Emen, Giresun İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık ve Fatih Sarıgül, Ordu eski İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu, ilçe müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri, vatandaşlar, Yöndem'in ailesi ve sevenleri katılarak onu son yolculuğunda yalnız bırakmadı.

Giresun ve çevresinde büyük bir üzüntüye neden olan bu acı kayıp, herkesin kalbinde derin bir boşluk bıraktı. Sümeyye Hilal Yöndem, sevgi dolu kişiliği, güzel ahlakı ve yardımseverliğiyle tanınıyordu.

Sevenleri, onu asla unutmayacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Uşak Öğrencileri
Uşak Öğrencileri "Orman Benim" Projesiyle Çevreyi Temizledi
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes