Giresun’da Müftü Kılıçbay: Engeller Birlikte Aşılır

Giresun'da Müftü Kılıçbay: Engeller Birlikte Aşılır

14 Ekim 2024 - 14:00

Giresun İl Müftüsü Engelli Vatandaşlarla Bir Araya Geldi: "Onların Yanında Olmak İnsani Bir Yükümlülüktür" Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, engelli vatandaşlara yönelik destek ve dayanışma mesajlarını iletmek amacıyla Giresun Anadolu Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Spor Kulübü Derneği Başkanı Nihat Yayla ile birlikte dernek üyelerini ağırladı.

İl Müftülüğünde gerçekleşen anlamlı buluşmada, engelli bireylerin toplumsal hayattaki yerlerini güçlendirmek ve karşılaştıkları zorlukları aşmalarına yardımcı olmak için yapılabilecekler masaya yatırıldı.

İl Müftüsü Kılıçbay, yaptığı konuşmada tüm insanlara olduğu gibi engelli bireylere de sevgi, saygı ve sorumluluk duygusuyla yaklaşmanın tüm toplumun ortak görevi olduğunu vurguladı.

"Engelli kardeşlerimizin yanında yer almak ve hayatlarını kolaylaştırmak, hem dini hem de insani bir yükümlülüktür" diyen Kılıçbay, engellilerin herkesten insanlık onuruna uygun bir yaklaşım görmeyi beklediğini hatırlattı.

Müftü Kılıçbay, "Bugün bizlere düşen en önemli görev, onları doğru bir biçimde anlamak, saygı göstermek, sorunlarına ortak olmak ve yaşamlarını kolaylaştırmaktır.

Bunun için, onların hayatlarını zorlaştıracak her türlü söz ve davranıştan kaçınmalı, tüm imkanlarımızı seferber ederek desteğimizi sunmalıyız.

" şeklinde konuştu. Engellerin ancak birlikte hareket edilerek aşılabileceğini vurgulayan Kılıçbay, "Şunu asla unutmamalıyız ki, hayatı birbirimize kolaylaştırdığımız ölçüde engeller tek tek aşılacaktır.

" dedi. Görüşmede, engellilerin karşılaştığı zorluklar ve ihtiyaçlar detaylı bir şekilde ele alındı. Kur'an kursu eğitimleri, Braille alfabesiyle görme engellilere yönelik dersler, bedensel engellilere yönelik çevrimiçi dersler gibi konular masaya yatırıldı.

Ayrıca, camilerin engelliler için daha erişilebilir hale getirilmesi, engellilere yönelik manevi danışmanlık, rehberlik ve eğitim faaliyetleri de görüşülen konular arasında yer aldı.

Toplantıya, İl Engelli Koordinatörleri Güler Aydınoğlu ve Kamil Çağrıl da katıldı. Görüşmenin sonunda, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak ve toplumsal hayata katılımlarını artırmak için ortak çalışmalar yapılması konusunda mutabakata varıldı.

Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '