Giresun Ve Ordulu Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

Giresun Ve Ordulu Hacı Adayları Dualarla Uğurlandı

giresun ve ordulu hacı adayları dualarla uğurlandı

23 Mayıs 2024 - 14:00

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde hac ibadetini yerine getirmek üzere Giresun ve Ordu’dan kutsal topraklara gidecek olan hacı adayları düzenlenen programla uğurlandı.

Giresun İl Müftülüğü ve Ordu İl Müftülüğü koordinesinde hac ibadetini yerine getirmek için kutsal beldelere gidecek hacı adayları için uğurlama programı düzenlendi.

Hac farizasını yerine getirmek üzere Giresun’dan yola çıkan 186 hacı adayı ve 6 din görevlisi ile Ordu’dan yola çıkan 150 hacı adayı ve 5 din görevlisi için Ordu Giresun Havalimanı’nda program gerçekleştirildi.

Giresun Üniversitesi Camii İmam Hatibi Cihat Kapan’ın Kur’an tilavetiyle başlayan program Ordu İl Müftülüğü İlahi Korosu’nun seslendirdiği  ilahi, salavat ve telbiyelerle devam etti.

-“Hac ibadeti bir dönüm noktasıdır”

Programda konuşan Giresun İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, hac ibadetine hazırlanan her müminin Allah ve Hz. Muhammed’in (sas) emirlerine tabi olmaya söz vermesi gerektiğini belirterek, “Hacılar Hz. İbrahim’in vefasını, Hz. İsmail’in teslimiyetini, Hz. Hacer’in tevekkülünü kuşanır. Onlar gibi Hak yoluna canını kurban etmeye adanır. Peygamberimizin ayak izlerinin olduğu yerlerde dolaşan her hacı, sabrı, şükrü, dirilişi ve huzuru bir arada yaşar. Bu kutsal yolculuk için heybesini takva azığıyla dolduran mümin, azığını tüketmemek adına her türlü kötü söz ve olumsuz davranıştan uzak durmalıdır. Hac ibadetini yaparken hiçbir canlıyı incitmemeli ve tabiata asla zarar vermemelidir. O güne kadar yaptığı hataları ve işlediği günahları arkasında bırakarak mübarek beldelerden ayrılan hacı, kalan hayatında bir daha bu yanlışlara dönmemelidir. Bu vesile ile hacca gidecek olan bütün kardeşlerimizin haclarının mebrur olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum.” dedi.

Program Ordu İl Müftüsü Dr. İsmail Çiçek’in duası ile tamamlandı.

Programa Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamit Er, Giresun ve Ordu İl Müftü Yardımcıları, din görevlileri, hacı adaylarının yakınları ile vatandaşlar katıldı.

Programın ardından hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü