Gumushane’de 2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu...

Gumushane'de 2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım Ve Teşvik Toplantısı

2024 yılı vekalet yoluyla kurban kesim organizasyonu ve yaz kur’an kursları tanıtım ve teşvik toplantısı

20 Mayıs 2024 - 14:10

Diyanet İşleri Başkanlığı Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin Gümüşhane’de…
2024 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kursları Tanıtım ve Teşvik Toplantıları kapsamında söz konusu program Gümüşhane İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Program ve Materyal Geliştirme Daire Başkanı Muammer Şahin’in katılımı ve rehberliğiyle İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlendi.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını Gümüşhane İl Müftü Vekili Mehmet Nuri Durmuş gerçekleştirdi.
Müftü Vekili Durmuş konuşmasında; “Ahmed Ziyaüddin Gümühanevî hazretlerinin manevi mirasını sahiplenmiş imam, müezzin ve Kur'an kursu öğreticisi başta olmak üzere tüm mesai arkadaşlarımla Yaz Kur'an Kursu ve Vekaletle Kurban Organizasyonlarında hizmetlerimizi bir önceki yıldan daha ileriye götürme azmiyle yaptığımız çalışmaların verdiği güvenle huzurunuzdayız.” dedi. 
Din görevlilerin gayretleri ile 2024 yılında da bir önceki yıldan daha ileriye taşıma heyecanıyla daha fazla çalışacaklarına inancını ifade eden Durmuş, ziyaretleri ve değerli katkılarından dolayı daire başkanına teşekkür etti. 
Muammer Şahin ise; Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonun önemi ve geçmişten günümüze hem yurt içinde hem de yurt dışında yürütülen Vekaletle Kurban Organizasyonu ve Yaz Kur’an Kurslarının toplumun din eğitimindeki önemi ve yaygınlığı hakkında bilgi verdi.
Program sonunda; 2024 yılı içerisinde zekat faaliyetlerinde üstün gayret gösteren personele Türkiye Diyanet Vakfı tarafından hazırlanan teşekkür belgeleri sayın Şahin ve İlçe Müftüleri tarafından takdim edildi.
İlçe Müftüleri, Din Görevlileri ve Kur’an Kursu Öğreticilerinin katıldığı program, Daire Başkanı Şahin’in ve İl Müftü Vekili Durmuş’un ilde bulunan 4-6 Yaş Kurslarını ziyareti ve üniversite öğrencileriyle Yakaza Gençlik Merkezindeki buluşmalarıyla sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü