Gumushane’de Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı...

Gumushane'de Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı Gerçekleştirildi

yaz kur'an kursları açılış programı gerçekleştirildi

02 Temmuz 2024 - 14:10

YAZ KUR'AN KURSLARI AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Gümüşhane İl Müftüsü Hüseyin GÜN, Diyanet İşleri Başkanlığınca her yıl okulların tatil olduğu dönemde düzenlenen “Yaz Kur’an Kursları”nın açılış programına katıldı. Merkez Kemaliye Camii’de yapılan “Yaz Kur’an Kursu” açılış programına, İl Müftüsü Hüseyin GÜN, Şube Müdürü Cengiz GÜLLÜ, kurslarda görevli imam hatip, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Hüseyin GÜN, “Başkanlığımız tarafından her yıl yaz tatili süresince Camilerde ve Kur’an Kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur’an Kurslarımız, bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihi ile eğitime başlamıştır. Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim, 1 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Yine kız öğrencilerimizin istifade edecekleri Yatılı Yaz Kur’an Kursumuz ise dörder haftalık iki dönem şeklinde uygulanacaktır. Birinci dönem; 01 Temmuz-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında; ikinci dönem 29 Temmuz-23 Ağustos 2024 tarihleri arasında yapılacaktır” diye konuştu.

Yaz Kur’an Kurslarında Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 yılı yaz Kur’an kursları uygulama esaslar çerçevesinde haftada 5 gün, günde 4 saatlik ders programında “Kur’anı Kerim, Temel Dini Bilgiler (İtikat, İbadet, Siyer Ahlak) derslerini öğrenecek, Sosyal ve Kültürel Etkinliklerle” eğlenecekler dedi.

Geçen yıl ilimiz genelinde 525 öğreticimizle, 491 kursumuzda, 6516 öğrencimiz Yaz Kur’an Kurslarımızdan istifade etmiştir. Bu yıl bu sayıyı daha da yukarı çıkarmayı hedeflemekteyiz.

İl Müftüsü Hüseyin GÜN öğrencileri tebrik edip başarılar dilediği program, hatıra fotoğrafı çekilerek sona erdi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü