Hakkari’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Israfil Kışla;...

Hakkari'de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Israfil Kışla; “kıymet Bilen Olalım” Dedi.

cumhurbaşkanı başdanışmanı israfil kışla; “kıymet bilen olalım” dedi.

09 Kasım 2023 - 14:20

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla; “Kıymet bilen olalım” dedi.

İnşaatı tamamlanan Hakkari İli Yüksekova İlçesi Ova Camii, İlçe Müftülüğünce düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Caminin açılış törenine katılan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla; “Kıymet bilen olalım” dedi.

Ova Camii konferans Salonunda düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. “Geçmişten Günümüze Ova Camii” konulu sinevizyon gösterimi ve ilahi dinletisinin ardından programın açış konuşmasını İl Müftüsü İsmail Fakirullahoğlu yaptı.

Daha sonra söz alan Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik; “Güzel bir günde hayırlı bir için iş bir araya geldik. Bu gün uzaktan ve yakından gelerek açılış için aramızda olan herkese şükranlarımı arz ediyorum. Hayatı, yaşamı, inanç ve değerleri bizlere öğretenler olduğu gibi, bizim de bizden sonrakilere öğretmemiz gereken sevgi, saygı, iyi niyet, inanç ve ahlak gibi değerler vardır. Bunu inşa etmek için sorumluluk alanlar olduğu gibi zarar vermek isteyenler de vardır. Bunlara karşı bir olalım, birlik olalım. Dünya karşılıklı sevgi ve saygı ile daha iyi bir yerlere gelir. Bizlere düşen sevgiyi, saygıyı birliği ve karşılıklı güveni büyütmektir. Bilgili insanlara çok ihtiyacımız var. Güzel ve doğru bilginin temeli camilerimizdir. Atalarımız camileri bir fiziksel mekan, bir inşaat alanı olarak değil, hayatın merkezi olan yaşam alanı ve insanlığa faydalı büyük değerlerin yetiştirildiği mekanlar olarak görmüşlerdir. Bu caminin yapımı da bu amaç için olmuştur. Caminin yapımına katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Bu toprakları kanlarıyla vatan kılan tüm şehitlerimizi hürmetle yad ediyorum.” ifadelerinde bulundu.

Akabinde kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla; “Böyle güzel bir eserin açılışında bir araya gelmemize vesile olan Yüce Allah’a hamd-u senalar olsun. Buralardaki halkın ne kadar dindar olduğunu biliyorum. Bir dönem çok büyük sıkıntıları çektiğinizi de biliyorum. Birileri bu camileri yıkarken, birileri de imar etti. Ne mutlu imar edenlere, ne mutlu bunlara sahip çıkanlara.” dedi.

“Sizden istirhamım kıymet bilen olalım.” Cümlesiyle konuşmasına devam eden Başdanışman Kışla; “Kardeşliğimizin, dinimizin, huzurun, birlik beraberliğin, bu dini bugüne kadar bize getiren ecdadın kıymetini bilelim. Zalimlerin yaptıkları ortada. Filistin’de günlerdir çocuklar kadınlar masum insanlar büyük zülüm altında. Savaş kadar kötü bir şey yok. Bu caminin geçmişinde yapılan hizmetleri gördüm. Gençlerin ve çocukların kıymetini bilelim. Onlara sahip çıkalım. Eğer kıymet bilen olursak Rabbimiz de bizlere değer verir ve O’nun da rızasını kazanmamıza vesile olur. Rabbim hepimizi hayırlı güzel işlerde istihdam etsin. Caminin yapımında emeği olan hayır sahiplerinden Allah razı olsun. Allah ülkemizin birlik beraberliğini ve dirlik düzenini bozmasın. Rabbim ülkenin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermesin. Güzel ve hayırlı işler yapmayı hepimize nasip etsin.” diyerek sözlerini noktaladı.

İl Müftüsü Fakirullahoğlu tarafından yapılan duadan sonra, caminin yapımına emeği geçenlere hediye takdim edildi. Program öğle namazının kılınması ve ikram ile sona erdi.

Programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı İsrafil Kışla, Yüksekova Kaymakamı Ömer Çimşit, Trabzon İl Müftü Yardımcısı ve eski Yüksekova İlçe Müftüsü Şakir Şahin, ilçe müftüleri, kurum amirleri, din görevlileri siyasiler ve vatandaşlar katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '
Malatya'da Dib Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı Il Genelindeki Vaizler Ve Kur'an Kursu öğreticileriyle Bir Araya Geldi
Malatya'da Dib Başkanlık Müşaviri Belgin Konarılı Il...