Hakkari’de Il Müftüsü Hüseyin Okuş Göreve Başladı.

Hakkari'de Il Müftüsü Hüseyin Okuş Göreve Başladı.

il müftüsü hüseyin okuş göreve başladı.

28 Ağustos 2024 - 14:20

İl Müftüsü Hüseyin Okuş göreve başladı. Ordu ili Ünye İlçe Müftüsü iken son yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" ile İlimiz Müftülüğüne atanan Hüseyin Okuş göreve başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan "İl Müftüleri Kararnamesi" kapsamında Hakkari İl Müftülüğü görevine getirilen Okuş, görevi İl Müftü Vekili Bilal Beyter’den devraldı.

İl Müftülüğünce bugüne kadar yapılan dini ve hayri hizmetler nedeniyle İl Müftü Vekili Bilal Beyter’e teşekkür eden İl Müftüsü Okuş; “Bütün personellerimizle beraber halkımıza layık hizmet sunma gayret ve çabası içerisinde olacağız. İlimizin dini ve ahlaki yönden gelişimi ile çocuk ve gençlerimizin istikbali için hiçbir mazerete sığınmadan var gücümüzle çalışacağız. Önceki dönemlerde olduğu gibi bu dönemde de istişareyi ön planda tutarak hizmetlerimizi yürüteceğiz. Bu konuda sizlerden her türlü desteği alacağımdan hiçbir şüphem yoktur.” dedi.

İl Müftü Vekili Bilal Beyter’de; “İl Müftümüzün yeni görevi hayırlı olsun. Yüce Allah bu kutsal görevi ilimiz ve ülkemiz yararına verimli hizmetlerin yapılmasına vesile kılsın. Müftülük personelleri olarak kendisini yalnız bırakmayacağız. Hocamıza başarılar diliyorum. Din hizmetlerinde çıtayı daha yükseklere taşıyarak yürüteceğine canı gönülden inanıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Görev devir-teslimi esnasında İl Müftülük büro personelleri hazır bulundu.

 

Hakkari İl Müftüsü Hüseyin Okuş’un Özgeçmişi

1970 tarihinde Ordu İli, Korgan İlçesi Çayırkent Beldesinde doğdu. İlkokulu Çayırkent Beldesinde, Ortaokulu Samsun Terme İlçesinde, İmam-Hatip Lisesini Samsun ilinde bitirdi. Diyarbakır ili Çüngüş İlçesinde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1998 yılında 19 Mayıs Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. 2003 yılında Konya Selçuk Eğitim Merkezinden mezun oldu. Ankara ili Polatlı ilçesinde vaiz olarak çalıştı. 2004 yılında Kars ili Kağızman İlçe Müftüsü olarak göreve başladı. 2012 yılında hafızlık belgesini aldı. Daha sonra Bolu İli Göynük ve Amasya ili Suluova ilçelerinde ilçe müftüsü olarak görev yaptı. 19 Mayıs Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Dini Danışmanlık ve Rehberlik alanında “Lise Düzeyindeki Öğrencilerin Dini Problemleri’’ konulu çalışmayla yüksek lisansını tamamladı. Edirne İl Müftü Yardımcılığı görevinden sonra 02.07.2021 tarihinde Ordu ili Ünye İlçe Müftüsü olarak görev yapmaya devam etti. 10.08.2024 tarih ve 2024/259 sayılı il müftüleri kararnamesi ile Hakkari İl Müftülüğüne atandı ve 27.08.2024 tarihinde göreve başladı. Orta derecede İngilizce bilen İl Müftüsü Okuş, evli ve 2 çocuk babasıdır.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası