Hakkari Il Müftüsü Okuş Derecik Ilçesini Ziyaret Etti.

Hakkari Il Müftüsü Okuş Derecik Ilçesini Ziyaret Etti.

il müftüsü okuş derecik ilçesini ziyaret etti.

26 Eylül 2024 - 14:09 - Güncelleme: 26 Eylül 2024 - 14:11

Hakkari İl Müftüsü Okuş, Derecik'te Din Görevlileri ve Vatandaşlarla Buluştu Hakkari'ye yeni atanan İl Müftüsü Hüseyin Okuş, göreve başladıktan sonra ilk ziyaretini sınır ilçesi Derecik'e gerçekleştirdi.

Okuş, burada hem din görevlileriyle bir araya geldi, hem de vatandaşlarla görüşerek ilçenin dini ve sosyal hayatıyla ilgili önemli mesajlar verdi.

İlçe Müftülüğünü ziyaret ederek temaslarına başlayan Okuş, İlçe Müftü Vekili Levent Yardım'dan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı.

Ardından Derecik Merkez Ulu Cami'inde din görevlileriyle bir araya gelen İl Müftüsü Okuş, "Irak sınırının sıfır noktasında, şehitler diyarında önemli bir görev ifa ediyorsunuz.

Halkla iç içe olmak, onların sevinç ve kederlerini paylaşmak, dertleriyle ilgilenmek, şehit yakınları ile gazilerimizi ziyaret etmek, resmi kurum ve kuruluşlarla irtibatı elden bırakmamak yapacağımız hizmetler için önemlidir.

" dedi. Okuş, çocukların dini eğitimle buluşmasının önemine de değinerek "Çocuk, genç ve bayanları cami ve cemaate alıştırmak, 4-6 grubu çocukları daha bugünden İslami ölçüler ışığında eğitmek olmazsa olmazımızdır.

Hiçbir mazerete sığınmadan ilçenin zorlu coğrafi konumu ile her yere olan uzaklığını önemsemeden görev yaptığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

" ifadelerini kullandı. İl Müftüsü Okuş, ziyaret programı kapsamında Derecik'te bulunan Kur'an kurslarını da ziyaret etti. Nurten-Hızır Aşıkkutlu Yatılı Erkek Kur'an Kursu, Suffe İlim Merkezi Kur'an Kursu ve Mevlana Halid-i Bağdadi Kur'an Kurslarını ziyaret eden Okuş, eğitim-öğretim süreci hakkında yönetici ve öğreticilerle görüş alış-verişinde bulundu.

Ayrıca öğrencilerle de bir araya gelen Okuş, onların sorunlarını dinledi ve önerilerini aldı. İnşaatı devam eden Hz. Hatice Yatılı Kız Kur'an Kursunu da ziyaret ederek incelemelerde bulunan Okuş, çalışmalar hakkında bilgi aldı ve inşaat çalışanlarına kolaylıklar diledi.

Ziyaret programının önemli bir bölümünü de şehitleri anma etkinlikleri oluşturdu. Şehitler Camii'ni ve ilçe şehitliğini ziyaret eden İl Müftüsü Okuş, şehitlerin aziz ruhları için dua ve niyazda bulundu.

İl Müftüsü Okuş'a yaptığı temaslarda İlçe Müftü Vekili Levent Yardım ve İl Müftülüğü Şube Müdürleri Bilal Beyter ile Devlet Cindioğlu eşlik etti.

Derecik'te gerçekleştirdiği ziyaret ve temaslarını tamamlayan İl Müftüsü Okuş, akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Yoğun Programlarla Icra Edilmeye Devam Ediyor
Yozgat'ta Mevlid-i Nebi Ile Camiler Ve Din Görevlileri Haftası...
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı
Rus Vatandaşı İslam'la Yeni Bir Hayata Adım Attı