Hakkari İl Müftüsü: "Görevimiz Sadece Camiyle Sınırlı...

Hakkari İl Müftüsü: "Görevimiz Sadece Camiyle Sınırlı Değil"

Hakkari İl Müftüsü: "Görevimiz Sadece Camiyle Sınırlı Değil"

17 Ekim 2024 - 14:20

İl Müftüsü Okuş: "Görevimiz Cami Duvarlarıyla Sınırlı Değil" Çukurca İlçesi'ne bir ziyaret gerçekleştiren İl Müftüsü Hüseyin Okuş, din görevlileri ile bir araya gelerek önemli mesajlar verdi.

Okuş, "Görevimizin caminin dört duvarı ile sınırlı olmadığı idrakinde olalım. " diyerek, din görevlilerini halkla daha yakınlaşmaya ve onların sevinç ve kederlerine ortak olmaya çağırdı.

İlçe Müftülüğü'nü ziyaret eden Okuş, daha sonra Merkez Emirşaban Camii'nde din görevlileriyle bir araya geldi. Burada yaptığı konuşmada, "Hz. Peygamber (sav) mesleği olan imam-hatiplik görevinin bilincinde olun.

" diyen Okuş, din görevlilerinin toplumsal hayatta aktif rol almalarını ve halkın sorunlarına duyarlı olmalarını istedi. Okuş, konuşmasında ayrıca halkla bütünleşmenin önemine vurgu yaparak, "Düğünlerinde bulunun.

Cenaze ve taziyelerine katılın. Şehit yakınları ile gazilerimize yalnız olmadıklarını hissettirin. " dedi. Ayrıca, cami cemaatinin artması için gayret gösterilmesini, bunun için de özellikle bayan, çocuk ve gençlere yönelik cami ve cemaati özendirecek etkinlikler düzenlenmesini istedi.

Okuş, İl Müftülüğü olarak din görevlilerine bu konuda her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti. Toplantıda hafızlığın önemine de değinen İl Müftüsü Okuş, hafızlık belgesine sahip din görevlilerinin hatimle teravih kıldıracak seviyede olmasını istedi.

Ayrıca, ilçede inşa edilen ve yakında faaliyete geçecek olan yatılı hafızlık Kur’an kursuna öğrenci temini için gerekli gayretin gösterilmesini talep etti.

Toplantının ardından 4-6 yaş Kur’an Kursunu ziyaret eden İl Müftüsü Okuş, çocuklarla birebir ilgilenerek sohbet etti. Daha sonra açık havada bir grup ilçe sakini ile bir araya gelen Okuş, esnaf ziyaretinin ardından temaslarını tamamlayarak ilçeden ayrıldı.

İl Müftüsü Okuş'a, Çukurca İlçe Müftü Vekili Mehmet Arif Çiftçi ve İl Müftülüğü Şube Müdürü Bilal Beyter eşlik etti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması