ığdır’ Da 2024 Yılı Vekâletle Kurban Tanıtım Toplantısı...

ığdır’ Da 2024 Yılı Vekâletle Kurban Tanıtım Toplantısı Düzenlendi

ığdır’ da 2024 yılı vekâletle kurban tanıtım toplantısı düzenlendi

16 Mayıs 2024 - 14:45

 

Iğdır İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Iğdır Şubesi ev sahipliğinde “2024 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu Tanıtım ve İstişare Toplantısı” düzenlendi.

 

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Kampüsü 15 Temmuz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Program açış konuşmasını yapan Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, din görevlilerin gayretleri ile 2024 yılında da vekâletle kurban kesim organizasyonunda kardeşlik, paylaşma ve yardımlaşma duygusu içerisinde çıtayı bir üst seviyeye çıkaracaklarını ifade etti.

 

Programın devamında konuşan Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, kurbanın kardeşlik ve yardımlaşma duygularını pekiştiren bir ibadet olduğunu belirtti.


Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan :‘’ Bizler müslüman olarak temel görevimiz var Kur’an-ı Kerimde Yüce Rabbimiz ‘’ İçinizden hayra çağıran, iyiliği emredip kötülüğü meneden bir topluluk bulunsun. İşte onlar kurtuluşa erenlerdir.’’ buyurmaktadır. Bizim de görevimiz elimizin dilimizin yetiştiği insanlara iyiliği götürmekten başka bir şey değildir’’. İfadelerini kullandı.

Konuşmasının devamında Türkiye Diyanet Vakfı hakkında bilgi veren Diyanet İşleri Başkanlığı Zekat Hizmetleri Daire Başkanı Turgut Erhan, katılımcılara teşekkür etti.


Programa İlçe Müftüleri, Vaizler, Kur'an Kursu Hocaları ve Din Görevlileri katıldı.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!