Igdir’da Müftülüğümüzce 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik...

Igdir'da Müftülüğümüzce 15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Gününde Bir Dizi Etkinlik Gerçekleştirildi

müftülüğümüzce 15 temmuz demokrasi ve milli birlik gününde bir dizi etkinlik gerçekleştirildi

18 Temmuz 2024 - 14:45

Günümüzden 8 yıl önce ülkemizin ve milletimizin karşı karşıya kaldığı darbe girişimi neticesinde şehadete erenlerin ruhları için Merkez Ulu Camiinde mevlit programı düzenlendi. Programa Iğdır Valisi Ercan Turan, Vali Yardımcıları ,Iğdır İl Müftüsü Zahit Demirel, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’ an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan program, devam eden mevlidin ardından il müftüsü Zahit Demirel’ in yapmış olduğu dua ile sona erdi. Mevlit programının ardından Iğdır Asri Mezarlığında bulunan şehitlik ziyaret edildi. Şehitlik ziyaretinde Kur’ an-ı Kerim okunarak Dua yapıldı.

İl Müftüsü Zahit Demirel; Vali Ercan Turan ile birlikte Karakoyunlu ilçesinde bulunan 15 Temmuz Şehidi Bülent Aydın’ ın Abisinin evine ziyarette bulundular. Şehit için Kur’an-ı Kerim okunarak dua edildi. Ziyaretin ardından İl Müftüsü Zahit Demirel, Valilikçe tertip edilen Şehit ve Gazi Ailelerinin onuruna düzenlenen yemeğe iştirak etti. Yemeğin akabinde Şehit ve Gazilerimiz gıyabında dualar edildi. Günün sonunda Millet Bahçesinde yapılan Anma Programına geçildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan program, Kur’ an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerin okunmasıyla devam etti. Iğdır Valisi Ercan Turan ve diğer konuşmacıların yaptığı konuşmaların ardından İl Müftülüğü Korosu’ nun İlahi Dinletisi, Müftü Demirel’ in 15 Temmuz Şehitleri için İlimiz düzeyinde yapılan 252 Hatm-i Şerif’ in Duası ve Salaların okunmasıyla program sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a Hayırlı Olsun Ziyareti
Ankara'da Altındağ Ilçe Müftüsü Abdülhalim Acar'a...
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı
Zonguldak'ta Kur'an Kursunda Ilaçlama Yapıldı