ısparta’da 47 Hafız Icazet Aldı

ısparta’da 47 Hafız Icazet Aldı

30 Eylül 2024 - 14:55

Isparta'da 47 Genç Hafız, Kur'an'ın Işığını Yaymak İçin Hazır Isparta'da, Mekke Yatılı Erkek Kur'an Kursundan mezun olan 47 öğrenci için düzenlenen "Hafızlık İcazet Merasimi"nde coşkulu bir atmosfer yaşandı.

28 Eylül 2024 Pazar günü, Mekke Kur'an Kursu önünde gerçekleştirilen törene, Isparta Valisi Abdullah Erin, Milletvekili Mehmet Uğur Gökgöz, İl Müftüsü Muharrem Biçer, Denizli İl Müftüsü Abdullah Pamuklu, Mekke Eğitim Vakfı Başkanı Halil İbrahim Ertuç, il protokolü, siyasi parti temsilcileri, STK üyeleri, hafızların anne babaları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Vali Erin, "Hafızlarımızın Kur'an-ı Kerim'in nurunu hem kendi hayatlarına hem de çevrelerine yansıtarak ışık saçacaklarına kalpten inanıyorum.

Onların her biri, Kur'an'ın nuruyla aydınlanmış birer zihin ve gönüle sahip olarak, ülkemize ve insanlığa hizmet edeceklerdir. Bu kutsal yolculuklarında başarılarla dolu bir ömür geçirmelerini temenni ediyorum" diyerek genç hafızlara olan güvenini dile getirdi.

İl Müftüsü Biçer ise, "Isparta Müftülüğümüze bağlı Mekke Yatılı Erkek Kur'an Kursumuzda 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılında hafız olan 47 öğrencimizin 'Hafızlık İcazet Merasimi'nde bir araya geldik.

Bugün yine hamdimizi ve şükrümüzü biraz daha artıracağımız günlerdeyiz. Belki bugün pek çok kimse farkına varamasa da Kur'an kurslarımız, hafızlık proje okullarımızda yetişen hafızlarımız Allah'ın izniyle Türkiye yüzyılına altın harflerle yarınlara damgalarını vuracaklardır inşallah" dedi.

Biçer, "Müminler olarak kazancının bir bölümünü Allah'ın kitabı okunsun, Allah'ın kitabı öğrenilsin, Allah'ın kitabı yaşansın, Allah'ın adı anılsın ve Allah'ın adı yayılsın diye Ebubekir misali hayırseverlere teşekkür ediyorum.

Bu programın gerçekleşmesinde emeği geçen tüm hocalarıma, Mekke Eğitim Vakfına, hafızların yetişmesi için fedakârlık yapan anne babalarına teşekkür ederek özellikle hafızlarımızı tebrik ediyorum.

Merasimin hayırlı olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Hayatımız Kuranla dolsun son nefesimiz Kur'an'la olsun" sözleriyle duygularını ifade etti.

Tören, hafızlara çeşitli hediyelerin verilmesiyle son buldu. Türkiye'nin dört bir yanından ve çeşitli ülkelerden gelen bu genç hafızlar, artık Kur'an'ın nurunu yaymak için hazır olduklarını gösterdiler.

Bu önemli merasim, Kur'an'ın kalplerde ve hayatlarda yer etmesinin önemini bir kez daha vurguladı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!