Istanbul Müftülüğü’nün Yeni Hizmet Binası Dualarla Açıldı

21 Ekim 2024 - 15:00

İstanbul Müftülüğü Yeni Hizmet Binası Kapılarını Açtı İstanbul Müftülüğü'nün yeni hizmet binasının açılışı, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Yeni binanın, İstanbul'un dini ve kültürel hayatına önemli katkılar sağlayacağı vurgulandı. Törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Müftülükler, Mescidi Nebevi'nin bir şubesidir.

Bu yüzden, müftülüklerimizin halkımıza en iyi hizmeti sunması için sürekli olarak gelişmeleri ve yenilenmeleri gerekiyor. Bu yeni hizmet binası, İstanbul halkına daha kaliteli ve modern bir hizmet sunma imkanı sağlayacaktır" dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş da açılışta yaptığı konuşmada, yeni hizmet binasının yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Bu binanın hayırlara vesile olmasını diliyorum. İstanbul Müftülüğü olarak, yeni binamızda daha da güçlü ve etkin bir şekilde hizmetlerimizi sürdüreceğiz" diyen Arpaguş, vatandaşların yeni hizmet binasından memnun kalacağını ifade etti.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve beraberindekiler, yeni hizmet binasını gezerek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

İstanbul Valisi Davut Gül de yeni hizmet binasını ziyaret ederek, Müftü Arpaguş'tan binanın yapımına dair bilgiler aldı. Gül, yeni binanın İstanbul'un manevi hayatına önemli bir katkı sağlayacağını belirtti.

Törene, İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Tuğba Işık Ercan ve Yıldız Konal Süslü, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Sülün, Fatih Kaymakamı Cafer Sarılı, Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü İzani Turan, Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İl Müftü Yardımcıları, İlçe Müftüleri ve İstanbul Müftülüğü personeli katıldı.

Yeni hizmet binasının, modern mimarisi, geniş ve ferah iç mekanları ve son teknolojiyle donatılmış ekipmanlarıyla İstanbul halkına daha kaliteli ve modern hizmet sunması hedefleniyor.

Tekirdağ'da çorlu’da Anlamlı Kermes
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet Işleri Başkanımız Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş'ın Teşrifleri Ile Gerçekleşecek Olan Hafızlık Icazet Merasimimize, Bütün Kur'an Sevdalılarını Bekliyoruz.
Afyonkarahisar'da ıl Müftülüğümüzce Düzenlenen Ve Diyanet...