Istanbul Müftülüğünden Taksim Camii’nde Engelliler Buluşması...

Istanbul Müftülüğünden Taksim Camii’nde Engelliler Buluşması Programı

istanbul müftülüğünden taksim camii’nde engelliler buluşması programı

07 Aralık 2023 - 15:00

İstanbul Müftülüğü Taksim Camii Kültür ve Sanat Merkezinde “Engelliler Buluşma Programı” düzenledi.

Engelli Koordinatörlüğü tarafından, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” etkinlikleri kapsamında düzenlenen programa İstanbul Milletvekili Avukat Serkan Bayram konuşmacı olarak katıldı.

Taksim Camii Müezzini Hasan Akıntaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, İstanbul İl Müftü Yardımcısı Dr. Selahattin Yılmaz ile İl Engelli Koordinatörü Sema Çakır’ın selamlama konuşması ile devam etti.

Konuşmaların ardından bebekken buğday tarlasında çıkan yangında vücudunun büyük bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybederek engelli olan Milletvekili Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini konu alan "Buğday Tanesi" filminin özet gösterimi gerçekleşti.

Özet film gösterimi sonrasında konuşan Bayram, filmin gelirleriyle engelsiz bir yaşam merkezi yapımı projelerinin olduğunu ifade etti. Hayatından örnekler vererek, henüz bir yaşındayken tarladaki bir yangın sonucu 41 gün yoğun bakımda kaldığını, yaşadığı zorlu bir hayatın ardından 41 yaşında Erzincan'dan milletvekili seçildiğini aktaran Bayram, yangında vücudunun bazı uzuvlarını kaybettiği için gençlik yıllarının çileyle geçtiğini, 15-16 yaşına kadar elleri cebinde dolaştığını, sosyal baskılardan yorulduğu için göğsüne "sormayın" yazısı asmayı düşündüğünü anlattı.

Bayram son olarak, “Film, 6 Şubat depreminden sonra film deprem bölgesinde gösterildi. Ampute kalabilecek kardeşlerimiz, ülkemizdeki 10 milyon engellimiz ve aileleri için bu film bir umuttur. Engelli olmayanlarımız için bir empatidir, şükürdür ve yaklaşım tarzıdır." ifadelerini kullandı.

Bayram’ın konuşması sonrasında programa katılan engelli çocuklar kendileri için hazırlanan yaş pastaları kesti. Programda ayrıca Hadis Yarışması İstanbul ikincisi görme engelli Müberra Nur Kaya ezberlediği Hadis-i Şerifleri okudu.

Program Bayram’a hediye takdimi ile sona erdi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası