Kahramanmaraş’ta Abdal Halil Ağa Din Bahsi Camii Yakında...

Kahramanmaraş'ta Abdal Halil Ağa Din Bahsi Camii Yakında Açılıyor

01 Ekim 2024 - 16:20

Abdal Halil Ağa Din Bahsi Camii Yakında İbadete Açılıyor Kahramanmaraş İl Müftüsü Abdurrahman Kotan, yapımı büyük ölçüde tamamlanan Abdal Halil Ağa Din Bahsi Camii inşaatını yerinde inceledi.

Müftü Kotan'a ziyaretinde Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Ali Canbolat ve İl Müftü Yardımcısı İbrahim İkbal eşlik etti. İnşaat alanında incelemelerde bulunan Müftü Kotan, caminin mimari yapısı ve işçiliği hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Özellikle caminin minaresi, kubbesi ve iç mekanın estetik tasarımı Müftü Kotan'ın dikkatini çekti. Müftü Kotan, inşaatın hızlı bir şekilde ilerlediğini ve en kısa sürede ibadete açılacağını belirterek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

"Bu güzel eser, bölgemize manevi bir zenginlik katacak. İnşallah Abdal Halil Ağa Din Bahsi Camii, bölge halkının ibadetlerine ve sosyal faaliyetlerine hizmet edecek bir merkez haline gelecek.

" dedi. Müftü Kotan ayrıca, caminin çevre düzenlemesi ve ibadete açılış tarihi hakkında da bilgi aldı. Yapılan açıklamaya göre, çevre düzenleme çalışmaları da tamamlanmak üzere ve caminin önümüzdeki aylarda ibadete açılması planlanıyor.

Abdal Halil Ağa Din Bahsi Camii, bölgenin önemli bir ibadet merkezi olması ve sosyal faaliyetlere ev sahipliği yapması hedefleniyor. Cami, bölge halkı için sosyal bir buluşma noktası olarak da hizmet verecek.

Zonguldak'ta şehitlerimiz Ve Mazlumlar Için Duadayız
Uşak'ta Hafız Öğrenciler İçin Özel Proje!