Karaman İl Müftülüğü, din görevlilerine yönelik "Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri" düzenledi.
Karman İl Müftülüğünce "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları Uygulama Esasları" kapsamında Karaman Lütfi Elvan Fuar ve Kongre Merkezi’ nde İmam-Hatip, Müezzin Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticilerine yönelik seminer düzenlendi.
Karaman İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Müftü Yardımcısı Zübeyde Okuyucu ve Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Gerlegiz’ in katıldığı seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Seminer okunan Kur’an-ı Kerimin ardından İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ ün açılış konuşmasıyla devam etti.
Faruk Gürbüz: “ Her sene olduğu gibi bu sene de camilerimiz çiçek açacak, gül açacak. Kıymetli görevlilerimiz içimizdeki heyecanı hiç kaybetmeyelim. Her yaz döneminde sanki ilk yılımızda açtığımız kurs gibi heyecanlı olalım. Çocukların tatilde olduğunu unutmadan, disiplini de elden bırakmadan yaz kurslarını devam ettirelim. Çocuklara Kur’an-ı sevdirelim, camiyi sevdirelim onları Kur’an ahlakıyla donatalım. Çeşitli sportif faaliyetlerle eğitimi eğlenceli hale getirmeye çalışalım. Yaz kurslarını hafife almayalım . Camilerimize gelen her çocuğu sahiplenelim ve okul döneminde de onlarla ilgilenmeye devam edelim. Ben çocukluğunda gittiği bir yaz kursundan dolayı o caminin imamına dua eden çok kişi tanıdım. Yaz kursları bizler için bir fırsattır ve bizlerin bu fırsatı çok iyi değerlendirmesi lazım. Katılımlarınızdan dolayı her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun, Allaha emanet olunuz.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından seminer, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Yusuf Gerlegiz, Aktekke Cami İmam-Hatibi Mustafa Köseoğlu , Selman-ı Farisi Cami İmam-Hatibi Mehmet Fak, Uzman Kur’an Kursu Öğreticisi Ümmiye Mavi ve Kur’an Kursu Öğreticisi Nesrin Akbulut’un sunumlarıyla devam etti.
Seminer Din Görevlileri tarafından yapılan tecrübe paylaşımlarıyla sona erdi.