Karaman’da Hacı Uğurlama Programı Düzenlendi

karaman’da hacı uğurlama programı düzenlendi

28 Mayıs 2024 - 16:40

Karaman’da hacı adayları, yakınlarının da iştirak ettiği hacı uğurlama programında dualarla kutsal topraklara uğurlandı.
Karaman’da Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı hac organizasyonu kapsamında hac ibadetini yerine getirecek hacı adaylarına uğurlama programı düzenlendi. Karaman İl Müftülüğü tarafından Piri Reis Kültür Merkezi otoparkında düzenlenen programa Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim, İl Müftüsü Faruk Gürbüz ve 174 hacı adayının yanı sıra birçok hacı yakını da katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan progam, İl Müftü Yardımcısı Adem Bahcıvan’ın yaptığı duayla devam etti. Programa katılan Vali Hüseyin Engin Sarıibrahim, hacı adaylarını tebrik etti. Günün Karaman için çok önemli olduğunu belirten İl Müftü Yardımcısı Adem Bahçıvan, “Ya Rabbi hacılarımızın salimen gidip galiben gelmelerini nasip eyle. Onların her türlü meşakkatlerini kolaylaştır. Ya Rabbi Beytullahı tavaf edebilmelerini, tavaflarının makbul olmasını, Arafat’ta Mina’da Müzdelife’de vakfe yaparak günahlarından arınmış olarak evlerine dönmelerini nasip eyle Allah’ım” diyerek duada bulundu.
Hacı adayları dualarla kutsal topraklara uğurlanırken yakınları da gözyaşlarına hakim olamadı.

Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü