Karaman’da Mevlid-i Nebi Konferansı

Karaman’da Mevlid-i Nebi Konferansı

karaman’da mevlid-i nebi konferansı

07 Ekim 2022 - 16:40

Piri Reis Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Tefsir Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şaban Karasakal konuşmacı olarak katıldı.

 

Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Faruk Gürbüz, Diyanet İşleri Başkanlığınca 2022 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası ve Mevlid-i Nebi Haftasının teması "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" olarak belirlendiğini ifade ederek, "Kur’an-ı Kerim 'Sizden hayra çağıran, iyiliği açıklayan, kötülükten sakındıran bir topluluk bulunsun' buyurarak İslam davetinin, yaratana saygı, yaratılana sevgi, insanlığı iyiliğe, barışa ve kardeşliğe çağrı daveti olduğunu adeta haykırıyor. Peygamberimizin davet ve irşat metodu hafta boyunca Müftülüğümüzce çeşitli etkinliklerle işlenmeye devam edecektir. Camilerimizde görev yapan ve vahyin kandili ile toplumu aydınlatmaya çalışan tüm din gönüllüsü hocalarımızın haftasını tebrik ediyor, bu programın ve haftamızın hayırlara vesile olmasını yüce Rabbimden niyaz ediyorum." dedi.

 

Ardından "Peygamberimiz, Cami ve İrşat" konulu konferans vermek üzere kürsüye davet edilen Prof. Dr. Karasakal: ‘’ Peygamber efendimizin dünyaya teşrif ettikleri mübarek bir ay olan Rebiülevvel ayındayız. Bizler Peygamber efendimizin yaşadığı çağı anlamazsak içinde bulunduğumuz çağı da anlayamayız. Rabbim onun sünnetini anlayarak yaşamayı bizlere nasip etsin. Değerli kardeşlerim, bizlerin görevi nebevi metodla tebliğ ve irşaddır. Ancak irşada önce kendimizden başlamalıyız. Peygamber efendimizin hayatını sadece okumak ve bilmek yetmez. Onu anlamak ve yaşadığı sıkıntıları hissetmemiz lazım. Sadece sıkıldığımız ya da bunaldığımız zaman değil, her zaman Allah’a ve rasulüne yönelmeliyiz. Peygamberimiz aklımıza geldiğinde neden irkilmiyoruz, neden bir şey hissetmiyoruz bunu sorgulamamız lazım. Bizler kalemli kağıtlı müslüman olacağız. Bizler ilk emri oku olan dinin mensuplarıyız. Yazarsak hıfz edersek ilim bizim olur. Eğitimde peygamberi metod çok önemlidir. Eğitimci sadece bilgi veren değil, samimiyet tohumları eken kişidir. Ufuk açan, akl-ı selime çağıran, usul, adap ve erkan öğreten kişidir. Hayattan gaye vari olmak değil, hayattan gaye ‘kesb-i kemal seyr-i cemal’ dir. Onun için bizler muhabbet sahibi olacağız.İşimizi aşımız kadar sevmedikten sonra başarılı olamayız. Toplumun sohbete ihtiyacı vardır. Nasıl ki süt mayasız yoğurt olmazsa, sohbetsiz bir toplum da kemale ermez. Vird zikir ben her gün mesela her iki kilometre yol yürüyorum bırakırsam ne olur, tekrar yağ bağlarım ona bağlı olarak sağlığım bozulur. Bunun gibi ben şuna bakmalıyım her gün allahtan yardım istiyor muyum. Dua ile bitiriyorum. Rabbim kendi yolunda gayret sarfetmeyi hepimize nasip etsin. Rabbim kendi yolunda bizleri sabit kılsın. Yarabbi sana secde edilen yerlerin sayısını arttır. Sana secde edenlerin sayısını arttır . Secdede ne dediğini bilen şuurlu mü’minlerin sayısını arttır. Rabbim maddi ve manevi hastalıklarımıza şifalar nasip eylesin. Allaha emanet olun’’ dedi.

 

Program, İl Müftüsü Faruk Gürbüz’ün Prof. Dr. Şaban Karasakal’ a hediye takdim etmesi ve Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik’in Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle yapılan Etkili Hutbe Sunumu Yarışmasında Türkiye birincisi olan İmam-Hatip Muhammed Sami İyişenyürek’ e hediye takdim etmesiyle son buldu. Konferansa din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
10 Ocak 2025 Haftanın Cuma Hutbesi
10 Ocak 2025 Haftanın Cuma Hutbesi