Karaman’da Çocuk Şenliği: 100. Yılda Unutulmaz Bir Gün

Karaman'da Çocuk Şenliği: 100. Yılda Unutulmaz Bir Gün

Karaman'da Çocuk Şenliği: 100. Yılda Unutulmaz Bir Gün

10 Ekim 2024 - 16:40 - Güncelleme: 10 Ekim 2024 - 19:01

Karaman'da Çocuklar 100. Yılda Şenlendi! Karaman İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 100. yılını kutlamak amacıyla unutulmaz bir çocuk şenliği düzenledi.

"100. Yılda Çocuklarımızla 100 Şenlikte Buluşuyoruz" temalı etkinlik, 4-6 ve 7-10 yaş gruplarındaki hafızlık eğitimi alan çocukların ve ailelerinin katılımıyla dolu dolu bir gün yaşattı.

Şenliğin açılışı, Hafız İmam Hatip Ortaokulu Kur'an Kursu Öğrencisi Remzi Eymen FOTO'nun Kur'an-ı Kerim tilavetiyle yapıldı. Programa Vali Yardımcısı Osman Demir, İl Müftüsü Faruk Gürbüz, kurum müdürleri, müftülük personeli, Karaman Merkez ve ilçelerden Hafızlık ve 4-6 yaş grubu Kuran Kursu Öğreticileri, öğrencileri ve veliler katıldı.

Şenlik, çocukların ilgiyle izlediği Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, Çocuk İlahileri ve Kukla gösterileriyle renklendi. TRT Çocuk programcısı ve tiyatro sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibi, kadim kültürümüzdeki oyunları ve mizah karakterlerini çocuklara eğlenceli bir şekilde tanıttı.

Etkinlik, çocukların sadece eğlenmesini değil, aynı zamanda milli ve manevi değerlerimizle tanışmalarını da hedefledi. Kur'an-ı Kerim ve Temel Dini Bilgiler eğitiminin yanı sıra, çocuklara geleneksel oyunlar ve mizah karakterleri aracılığıyla kültürel unsurların aktarımı amaçlandı.

İl Müftüsü Faruk Gürbüz, yaptığı konuşmada, "Karaman Müftülüğü olarak bugün güzel bir programda bir araya geldik. Filistin'de çocukların öldürüldüğü bir dönemde yaşıyoruz.

Oysa çocuklar öldürülmeye değil, güldürülmeye layıktır. Çocukların sevinci ve mutluluğu için hepimiz mücadele etmeliyiz. " dedi. Programın düzenlenmesinde emeği geçenlere, katılım sağlayan veli ve öğrencilere, ve çocukları neşelendiren Tiyatro Sanatçısı Hüseyin Goncagül ve ekibine teşekkür eden Gürbüz, şenliğin çocukların hafızalarında unutulmaz bir anı olarak kalacağını dile getirdi.

Şenliğin sonunda dağıtılan kâğıt helva ve pamuk şeker gibi ikramlar, çocukların sevincini katladı. Çocukların mutluluğu ve coşkusu, şenliğin amacına ulaştığının en büyük göstergesi oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Balikesir'da Sabah Namazı Buluşması
Haftanın hutbesi '
Haftanın hutbesi '