Kayseri’den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Yola çıktı

Kayseri'den Ilk Hac Kafilesi Dualarla Yola çıktı

kayseri'den ilk hac kafilesi dualarla yola çıktı

18 Mayıs 2024 - 17:10

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu ile Kayseri’den Hacca gidecek ilk Hac kafilesi için İl Müftülüğü tarafından uğurlama programı düzenlendi.

 

Ahmet-Ayşe İnci Camii’nde düzenlenen programla 297 hacı adayı telbiye, dua ve sevinç gözyaşlarıyla kutsal topraklara uğurlandı. Program, Ahmet-Ayşe İnci Camii İmam Hatibi Hüsrev Çakmak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

 

Hacı adaylarına seslenen İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik,“ Kafilelerimizde toplam 297 hacı adayımız var. Hacı adaylarımız ve siz değerli yakınları heyecanla, yıllardır hac vazifesine kavuşmayı beklediniz. Allah sağlıkla, afiyetle gidip gelmeyi nasip eylesin inşallah.

 

Hac yolculuğu bambaşka bir yolculuktur. Peygamber Efendimiz (s.a.s.)’e gidiyorsunuz. Ne mutlu sizlere. Sizin yerinizde olmak isteyen milyonlarca, milyarlarca insan var. Haccınız mebrur olsun. Yolunuz açık olsun. Bizleri de dualarınızda unutmayın.” dedi.

 

Daha sonra yine İl Müftü Vekili Çelik tarafından yapılan dua ile hacı adayları Mekke’ye gitmek üzere uğurlandılar.

 

Hacı adayları kutsal topraklardan 26 Haziran Çarşamba günü ilimize dönüş yapacaklar. Hacı adaylarına, 2 kafile başkanı, 4 erkek din görevlisi ve 2 kadın irşat görevlisi rehberlik ve refakat edecek.

 

Uğurlama töreninde aileleriyle vedalaşan hacı adayları, duygu dolu anlar yaşadı. Yıllarca kutsal topraklara gitmek için beklediklerini belirten hacı adayları, ilk defa kutsal toprakları görecekleri için heyecanlı ve mutlu olduklarını söyledi.

 


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Bilecik'de Bilecik’te Mevlit Kandili Coşkusu
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası
Zonguldak'ta Peygamberimiz Ve şahsiyet Inşası