Kayseri’de “hafızlık Müessesinin önemi Ve Geleceği”

Kayseri'de “hafızlık Müessesinin önemi Ve Geleceği”

“hafızlık müessesinin önemi ve geleceği”

14 Haziran 2024 - 17:10

Kayseri İl Müftülüğü tarafından hafızlık eğitimi veren Kur’an kursu öğreticilerine yönelik "Hafızlık Müessesinin Önemi ve Geleceği " konulu seminer düzenlendi.

 

Seminerin açılış konuşmasını yapan İl Müftü Vekili ve İl Müftü Yardımcısı Cabir Çelik’ “Peygamber Efendimiz (s.a.s.): “Sizin en hayırlınız, Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” buyuruyor. 2023 yılında ilimizde 300’ün üzerinde hafız yetişti. Bu durumda siz değerli Kur’an kursu öğreticilerimizin emeği çok büyük. İyi ki varsınız. Hepinize teşekkür ediyorum." dedi.

 

Daha sonra söz alan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Muhlis Akar tarafından “Hafızlık müessesesinin önemi, sevgi ve hoşgörü merkezli bir yaklaşımla öğrencilere hafızlığın bir yaşam tarzı haline dönüştürülmesi” konulu sunum gerçekleştirdi.

 

Son olarak söz alan Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Abdurrahim Dursun tarafından da “Hafızlık eğitiminde uygulama sorunları ve yaygın hatalar” konusunda öğreticiler bilgilendirdi.

 

Düzenlenen seminere İl Müftü Vekili Cabir Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Dr. Muhlis Akar, Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi Eğitim Görevlisi Abdurrahim Dursun ve hafızlık Kur’an kurslarında görev yapan Kur’an kursu öğreticileri katıldı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Trabzon'da 2024 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü
Tokat’tan Kutsal Topraklara Giden Hacılarımız Tokat’a Döndü